Tonårsrummet före och efter (Bilder)

Så här har Isa ´s rum sett ut den senaste tiden. Ja, här var det lite väl många ungdomar (bilden är från Uppsala Reggaefestival 2010). Att de två sängarna stått ihop har jag inte varit särskilt nöjd med då det gjort det omöjligt att möblera rummet och har bidragit till att det alltid sett extra rörigt ut! Den enda fördelen har varit att det i stort sett har fått plats hur många ungdomar som helst i sängen, när dessa två 120-sängar stått ihop.

Jag har skrivit om den helrensning, storstädning och ommöblering jag ägnat en stor del av min ledighet åt. Tyvärr glömde jag ta ”före-bilder”, så det är inte så stor poäng med att lägga upp några ”efterbilder” heller på hela hemmet.

Jag lägger ändå upp några bilder från just Isa ´s rum, då det var ”roten till allt det onda” kan man säga, eftersom vi började göra om i hennes rum och där målade vi även om och satte upp dekorer och jag beställde även en dekortext till väggen, som Isa fick välja själv och som jag tyckte blev väldigt bra. Hennes rum fick vi den galna idén att börja med dagen innan julaftonen och även om vi inte hann bli helt klara så var i alla fall det mesta klart och alla möbler stod på plats innan julaftons-morgonen började.

Så här såg det ut på morgonen dagen innan julaftonen när vi började…

Det var roligt att måla. De första två varven… (Vi var tvungna att måla fyra gånger)

När vi var klara med målningen kom Binta in… Vissa lekte…

…medan andra fortsatte jobba hårt med att få fint innan julaftonen…

Jag skrev att hennes rum var ”roten till allt ont”. Vad jag menar med det är att det var den röjningen och renoveringen som gav mig mersmak att ge mig in på rensning av resten av mitt hem vilket alltså tog ytterligare fem dagar. (Med början på den illa valda dagen: juldagen)

I alla fall: så här blev Isa ´s rum:

Isa är inte villig att vara med på bild, men så här blev väggen ovanför hennes säng

Väggtexten jag beställde på nätet (det finns en uppsjö av ställen att beställa ifrån och massvis med alternativ att välja mellan).

Så här blev väggen ovanför den andra sängen. Den som Binta oftast sover i för tillfället, när hon är i Uppsala.

(Ignorera den trasiga persiennen, jag jobbar för en lösning på den! 😉 )

Det blev ju en väldigt stor skillnad på rummet före och efter kan man säga och den här gången har vi försökt att ”skala av” väldigt mycket småplotter och småprylar och försökt att göra rummet lite mer stilrent. Det kändes särskilt viktigt i Isa ´s rum, då ett tonårsrum har en förmåga att bli väldigt rörigt i alla fall…!

Lite gamla bilder på hur Isa ´s rum såg ut innan kan du se HÄR

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Tonårsrummet före och efter (Bilder)

 1. Shooo! hittade just din blogg….när jag sökte på ”sluta röka” sidor,hihi!!! Skitkul blogg,tänker fortsätta läsa minsann 🙂
  Har tre döttrar själv,två bor kvar hemma.
  ”Morsa-bloggar” är ju kul…..för oss morsor i alla fall 🙂
  Maila mig om du har lust…gillar att skriva och prata….mest ”skit”…men ändå 🙂

  Kram Maria/ Nyköping

 2. Hej det blev jättefint och sött, en riktig händig designer du är ! Kan du inte ta kort på ditt rum så man får se din stil där eller är det för privat?
  Kram Ania

 3. Maria T: Vad roligt att du gillar bloggen! Jo, jag började ju tyvärr röka igen, men är nu på gång att sluta igen. Så vi får se hur det går! 🙂

  Zandrah: tack! Ja, jag är jättenöjd! Väggarna gör mer än man tror! Och bara att man rensar ur och slänger grejer, gör ju mycket det också!

  Ania: Haha, ja, det visste jag knappt själv. Mitt sovrum känns rätt trist att visa upp, då det är mest säng och böcker, liksom… Men jag ska se om det blir tillfälle! 🙂

 4. Pingback: Tonårsmorsa´s Nyårskrönika 2011 | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] började året med en rejäl utrensning hemma. Ut med det […]