Helgmiddag med lilla pappsen

Lergryta måste vara en av världens mest praktiska uppfinningar. Att få en vällagad stek utan att knappt behöva göra något alls. Igår gjorde min pappa och jag en gemensam insats för att få en vällagad middag tillsammans med de två yngsta barnen. Han handlade och jag lagade. Mycket praktiskt!

Till förrätt blev det smörstekt bröd med skagen.

Till varmrätten blev det vitlöksbröd…

…tsatziki, färska grönsaker…

Med levande ljus, förstås

Varmrätten var då nötstek tillagad i lergryta, kokt potatis, ungsstekta minimorötter och en jättegod gräddsås

Till det drack vi en fantastiskt god… nåja, julmust, det är ju faktiskt en av mina favoritdrycker, så jag klagar inte, även om det känns lite tråkigt att inte nämna ett fint vin (som om jag kunde namnet på ett enda… hahaha). Ã… andra sidan gillar jag verkligen inte några drycker med alkohol, så det skulle ju vara fånigt att dricka det bara för att det ska låta fint. Hahaha…

Efterrätt blev en köpt tårta som var söt och god, precis vad en god middag bör avslutas med, enligt mig!

Pappsen var nöjd, jag var nöjd och de två hemmavarande barnen var också nöjda. Så dagen i går handlade mest om mat och matlagning. Men visst kan man unna sig att äta gott och umgås med familjen när man är ledig? Det är en alldeles särskild njutning som jag anammar mer och mer ju äldre jag blir! (Med det INTE sagt att jag känner mig det minsta gammal!)

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.