Kreativitet gör mig glad

Jag tycker det är coolt med kreativa människor som kommer upp med nya ideér. Jag känner dels en hel del sådana personer själv, men i perioder är jag själv väldigt kreativ med en uppsjö av nya ideér. Vad som skiljer en bra idé från en annan och vad som får en att sätta vissa ideér och planer i verket och inte andra, har jag ingen aning om. Men ibland kan en idé leda tankarna in på helt nya vidder och det är också roligt!

Ett nytt Uppsalaföretag är igång med att sälja färdiga matkassar med recept för en vecka i taget. De heter Middax. Deras affärsidé handlar om att underlätta för tidspressade familjer att handla åt dem, samtidigt som man hjälper till med recepten. I förlängningen så kan man minska sina egna ”impulsinköp” och samtidigt också vara miljösmart.

Så här skriver de på sin hemsida:

”Innan vi använder recepten som våra duktiga receptutvecklare tagit fram så provlagas och bedöms recepten av minst tio testfamiljer. Det är viktigt att både vuxna och barn uppskattar våra maträtter.”

En blogg finns också att läsa HÄR! Jag tycker idén är kreativ och intressant och även om de inte är först i Sverige, så tror jag de är först i Uppland och jag är säker på att det är ett smart sätt att effektivisera för många familjer som har en stressad vardag. Om du vill registrera dig, kan du göra det HÄR!

Företaget utlovar 150 kronors rabatt till nya kunder! Jag håller tummarna för att det går vägen för de här personerna som håller i detta; Damon och Caroline!!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Kreativitet gör mig glad

  1. spännande ide, de verkar vara nystartade men jag tror på den här iden. kanske inte använda sig utav varje vecka men en gång i månaden kanske!

  2. peter: Jag tror att det passar rätt många stressade barnfamiljer idag, som ändå siktar på att äta middag tillsammans, men där tiden och fantasin inte alltid räcker till…!

    sara: Som jag fattar det, efter det jag läst på deras sida, så levererar de till hushåll inom hela Uppland…!

  3. Jag har handlat mat från COOP via nätet och fått det hemburet. De skickade ett mejl till mig att de ska börja med något liknande som middax.se. Det tycker jag är bra. Jag har utnyttjat tjänsten när jag varit för sjuk för att orka ge mig ut i affärerna.

  4. Pingback: S-T-R-E-S-S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. S-T-R-E-S-S skriver:

    […] stressig som sagt. I veckan beställde jag den där matkassen från Middax, som jag skrev om i ett blogginlägg. Jag ville testa om det var bra eller inte! Jag kunde inte ha beställt den mer lägligt!! Jag har […]