Vi ska kanske inte blanda dumskallar med andra?

Aftonbladet har just nu en artikelserie där man tillsammans med Expo granskar Sverigedemokraterna. Artikelserien är intressant ur många aspekter, tycker jag. Igår hade man med en artikel som bland annat handlar om Lars Erik Aldin, 92. På den direkta frågan om Lars Erik Aldin är nazist svarar han:

”Jag är nationalist och starkt troende. Det har ingenting med hitlerismen att göra. Men Gud har skapat världens folk och satt upp gränser för hur de ska leva. Vi ska inte blanda negrer och andra.”

Vi-ska-inte-blanda-negrer-och-andra.

Med de orden så väcks debattlusten genast i mig. För att i nästa stund ersättas av tomhet. Och den primitiva delen i mig vill bara lägga mig på samma låga nivå som Lars Erik Aldin och replikera med att vi inte ska blanda dumskallar med andra.

För ja, jag anser att det är lågt. Mycket lågt till och med. Att besitta dessa åsikter vid hans ålder, är i mina ögon detsamma som att vara både inskränkt och ha en jävligt taskig syn på sina medmänniskor.

Nu är jag fullt medveten om att de flesta väljare som röstat på Sverigedemokraterna, inte har lika extrema åsikter som Lars Erik Aldin tycks ha om man läser runt lite om hans åsikter i största allmänhet. Snarare är det kanske så att det är rätt ovanligt att personer med hans extrema åsikter röstar på Sverigedemokraterna som på något (för mig obegripligt sätt) lyckats föra fram en ”rumsren” främlingsfientlig och islamofobisk åsikt till vår riksdag. Det känns rätt troligt att de mer extrema har gått över till en än grövre politik än just Sverigedemokraternas.

Ändå känns det tröttsamt ibland. Att lyssna på alla dessa främlingsfientliga personer som hävdar att de inte är rasister eller ”rasfientliga”, då de ”bara” tycker att man inte ska blanda personer med olika ursprung. Eller som inte alls är islamofober, utan som ”bara” tycker att ”muslimer är vårt största hot”.

Jag är trött på alla ”men” eller ”bara” eller andra omskrivningar och ordlekar.

Dessutom anser jag att åsikter som Lars Erik Aldin ´s inte hör hemma 2011 i vårt samhälle. Jag anser att personer med sådana åsikter är vårt största hot, för oss som personer men också för vår framtidsutveckling. Vi har kommit längre än så. Även om det inte gäller Lars Erik Aldin och hans gelikar.

Print screan från en enligt min åsikt, stötande facebook-grupp.

Svava har också skrivit om granskningen av SD: SD-Våga Fråga & Fact is King

Läs det

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

15 svar på ”Vi ska kanske inte blanda dumskallar med andra?

 1. Ännu en gång ett jättebra inlägg. Tomhet och nån slags förtvivlan över att det finns personer som inte orkar tänka längre än deras ”ariska” näsor räcker.
  Känner också igen den där lusten att bli primitivt, barnsligt elak.

  Kram

 2. Pingback: Twitter Trackbacks for Vi ska kanske inte blanda dumskallar med andra? [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

 3. Det enda vi kan göra är att säga att så tycker inte vi och så tänker inte vi. Inte angripa dem som säger att de inte är rasister…för då sluter de sig bara och håller benhårt fast vid sina åsikter…utan det bästa är att debatten är öppen, demokratisk och tillåtande. Nyfiket fråga, vrida och vända på deras åsikter. Det gör att många faktiskt tänker efter vad det är de säger och vad följderna kan bli av att tycka att det är skillnad på folk och folk.

 4. Det är viktigt nu när de väller över i alla kommentarsfält att vi andra 95% tar striden i bloggar, kafferum och där vi kan. Det känns som om de ”Arga Vita Männen”, som någon kallade dem, håller på och tar över.

  Bra inlägg, som vanligt, kram!

 5. En dj-a skitgubbe om du frågar mig. Vem tror han att han är? En del av de där människorna beter sig så illa att yttrandefriheten inte borde omfatta dem.
  Gud har satt gränser säger idioten. Vad jag vet så är kartan ritad av mänsklig hand. Om man tittar på den Afrikanska kartan så är den ritad av den vita kolonialismen.Det är därför gränserna är linjal raka istället för de naturliga gränserna mellan länderna såsom bergskedjor, floder…, vilka är de landsgränser vi ser i Europa.
  Var i Bibeln står det att folk ska leva åtskilda? Tvärtom är Bibeln full av patriarker som vandrar till andra länder/kontinenter och skaffar sig en kvinna där.
  Rasister är enligt många utredningar och flera statistiska forskningsresultat lite dummare i huvudet än den övriga befolkning. De orkar inte lära sig vare sig teologi eller historia. Så de skapar sina egna ”sanningar”, fullständigt tagna ur sjuka fantasier. Fördomar skapas av okunskap och inte av dem som vet bättre. Egentligen borde man väl tycka synd om dem för de förstår inte bättre men det är svårt.

 6. Jag håller med din mamma:

  ”En dj-a skitgubbe om du frågar mig. Vem tror han att han är? En del av de där människorna beter sig så illa att yttrandefriheten inte borde omfatta dem.
  Gud har satt gränser säger idioten. Vad jag vet så är kartan ritad av mänsklig hand”

  Jag håller också med Svava:

  ”Det är viktigt nu när de väller över i alla kommentarsfält att vi andra 95% tar striden i bloggar, kafferum och där vi kan. Det känns som om de “Arga Vita Männen”, som någon kallade dem, håller på och tar över.”

  MEN “Arga Vita Männen” är lika ofta ”arga vita kvinnor”!!
  Eller ”arga olivfärgade (haha, hittade inget bättre ord för arabisk hudfärg) syrianer” eller ”rädda gråhåriga gummor”
  eller ”fördomsfulla ljusbeige chilenare”…

  Alltså, inte alls bara etniskt vita svenskar som ger utlopp för rasism i kaffepauser eller på bussen osv.
  En hel del invandrare återfinns bland de som tex. säger neger till afrikaner i Sverige och dessutom tycker att det är normalt sagt.
  Och lär sina barn att det är ett lämpligt ord.
  Det gillar jag inte.

  Min egen pappa är lärare för en klass som tar emot nyanlända barn mellan 6 och 16 år där de får börja lära sig svenska innan de slussas ut i förberedelseklass eller vanliga klasser.
  En palestinsk förälder frågade min pappa varför hans barn måste gå i samma klass som djur.
  Med djur menade han de somaliska barnen.

  Den pappan var i samma klass som denne 92 årige gubbe och lika modern och klok… Dumskallar.

  Sen finns det somalier som ser ner på västafrikaner…

  Och svenskar som heter Fredrik och tycker att samhället blir bättre av att dela upp oss i rika och fattiga.

  Klassklyftorna blir tydliga på ett grymt sätt hos barnen och det är klassklyftorna som är grogrunden till rasism tror jag.

  Men som Britt sa :

  ”Det enda vi kan göra är att säga att så tycker inte vi och så tänker inte vi. Inte angripa dem som säger att de inte är rasister…för då sluter de sig bara och håller benhårt fast vid sina åsikter…utan det bästa är att debatten är öppen, demokratisk och tillåtande. Nyfiket fråga, vrida och vända på deras åsikter. Det gör att många faktiskt tänker efter vad det är de säger och vad följderna kan bli av att tycka att det är skillnad på folk och folk.”

 7. mariebrima kloka reflektioner. Det finns nästan ingenting som gör mig så illa berörd som rasism inom de olika invandrargrupperna. Det är väl min naivitet som får mig att tro att man ska ha större förståelse för varandra därför att man delar bakgrund och erfarenheter. Tyvärr är det inte så. Och naturligtvis kvinnor är inte bättre än män.

 8. Så j*vla tröttsamt! Och vadå granskning (lol), ALLT detta kände vi ju redan till, EXPO har ju redan allt det här materialet på sin hemsida, sen flera år tillbka.
  Och vad spelar det för roll om SD är nazister eller inte? För mig kan Jimmie Ã…kesson ha på sig nazist-uniform och ha som förslag att återkolonisera Afrika, om han/SD nu vill det. SD skulle ändå förbli den enda oppositionen mot en samhällsutveckling som många upplever som oroväckande…

 9. Jag gillar din blogg, det är intressant att läsa. Men jag tycker du borde ha lite mer aktivitet för oss (dina läsare) i bloggen. Kanske frågor&svar så vi får ställa frågor 🙂

  Eller kanske en omröstning så man får vara med och rösta, jag rekommenderar http://www.valresultatet.se för omröstningar, det är den jag använder på min blogg

  Puss
  Malin

 10. Hej!
  Jag har mailat dig angående ett konkret förslag på det vi spånat om tidigare. Det vore kul om du kunde.

  Och vad gäller ditt inlägg tycker jag inte ens att han är värd att kommentera. Usch!

  Kram

  Ludmilla

 11. Anders Sporring: Ja, jag tror de flesta som läser detta, reagerar negativt och det är ju i alla fall positivt i sig! 🙂

  LiLo: Ja, just det där primitiva väcks gärna till liv när man läser den här typen av uttalanden, har jag märkt! 🙂

  Kriss: Ja, sucka är det minsta man vill göra! 🙂

  Britt: Jag håller med dig helt och fullt. Ändå kan jag ibland känna att jag ”skiter i” hur det tas emot, jag tänker ändå säga att jag tycker att det är rasistiskt/främlingsfientligt etc. Ã…terigen, det där primitiva…! 😉 Ibland kan man bara inte låta bli!

  Hannah: Ja, det är typ på samma nivå! Du har en läsvärd blogg själv! 🙂

  Svava: Absolut! Och det är en av mina starkaste drivkrafter att fortsätta skriva om detta ämne!! Go Svava! Du är väldigt, väldigt bra!! (Dessutom en jäkel på att plocka fram relevant fakta!!) 😀

  mamma: Ja, fast faktum är att ibland tycker jag väldigt, väldigt synd om dem!!

  mariebrima: Jag håller med dig också! Som jag skrivit om tidigare så tror jag att klassklyftorna är väldigt avgörande. Kanske mer än vi själva inser? Självklart är rasism lika illa, varifrån den än kommer, eller som jag brukar skriva: Den luktar lika illa, oavsett vem som uttrycker den!! I detta fall en äldre man, i andra fall från alla möjliga personer med alla möjliga ursprung, åldrar etc.

  mamma: Ja, det är sant. Men enligt artikeln jag länkar till så är det väldigt många fler män än kvinnor som är aktiva inom SD…

  Rickard Melkersson: Ja, det är DU, det! Och ett gäng andra. Tack och lov ändå relativt få!!

  malin: Jag har tyvärr allt för lite tid för att ordna sånt i dagsläget, men vem vet så småningom…? 🙂

  Ludmilla: Har ÄNTLIGEN svarat på ditt mail! 🙂

 12. Pingback: Tonårsmorsa´s Nyårskrönika 2011 | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Vi ska kanske inte blanda dumskallar med andra? tonarsmorsa.se/2011/01/vi-ska-kanske-inte-blanda-dumskallar-med-andra/ – view page – cached * Cecilia, Livsstilsdesigner! om Fredagsmys med Ninjor och Popcorn * Lena om Sexturism i Gambia * carola om Ett Guldkorn eller Två * Tonårsmorsa om Sexturism i Gambia * Pelle om Sexturism i Gambia […]

 2. […] Jag konstaterade att vi nog inte ska blanda dumskallar med andra? […]