S-T-R-E-S-S

Det är Lördag och det finns ett ord att sammanfatta denna vecka med: STRESS!! Jag har stressat på jobbet, stressat hemma och allt är som sagt bara stress just nu. Faktum är att jag varken hinner blogga, besvara kommentarer eller mail för tillfället.

Något ännu mer trist är att jag inte heller hinner med mina vänner av de som jag inte träffar naturligt i vardagen. Det är riktigt trist. Jag är övertygad om att det kommer att lugna ner sig framöver och att jag ska kunna arbeta mer strukturerat. Men som det ser ut just nu så funkar det inte.

Men allt har sin tid. Jag vet att min tid kommer.

På Tisdag har jag i alla fall bokat in en lunch med en kompis jag inte umgåtts med på 22 år. Jag tror vi sprungit på varandra av en slump ett par gånger under dessa 22 år, men vi har alltså inte umgåtts eller pratat ordentligt med varandra på 22 år!! Gissa om jag ser fram emot min lunch på Tisdag?!!

Just nu sprudlar jag av kraft, energi och ideér, så det känns som om det är lika bra att köra på, så länge jag känner den här powern.

Som sagt: jag vet att min tid kommer…!

I veckan som gick, eller egentligen de senaste två veckorna har min vardag varit stressig som sagt. I veckan beställde jag den där matkassen från Middax, som jag skrev om i ett blogginlägg. Jag ville testa om det var bra eller inte! Jag kunde inte ha beställt den mer lägligt!! Jag har sluppit springa och handla på väg hem efter jobbet och i stället kunna åka raka vägen hem, förutom den dag jag åkte iväg och storhandlade basvaror.

På kuppen har jag upptäckt att det gått åt väldigt lite matpengar under veckan, då jag lätt ”får med mig” annat än det jag planerat att handla, när jag går på affären!

Men det jag gillade allra bäst med att beställa dessa matkassar, förutom att de levererades hem (toppen för en person som jag som saknar både körkort och bil och som inte ens cyklar just nu i all denna snö!!) var nog alla nya ”middagstips”! Jag fick ju med ingredienser och recept till fem rätter och är det något jag saknar fantasi till så är det nog middagsmaten man äter till vardags. Det är bland det allra tråkigaste jag vet. Men nu fick jag alltså lite nya recept och dessutom anledning att provsmaka några råvaror som jag aldrig testat innan. Så här skriver företaget själv om sin tjänst:

”Vi är ett uppsalabaserat företag som
levererar matkassar direkt hem till dörren i hela uppsala län.
Tillsammans med våra receptutvecklare provlagar vi näringsrika och goda
maträtter varje vecka som vi har med i matkassen. Vardagen förenklas
för familjer och hushåll när man får 5 middagar för hela veckan
omsorgsfullt packad levererad till sin dörr.”

Om det är något jag tyckte mindre bra om så är det bristen på alternativ, Jag menar om man har någon i familjen som är allergisk eller inte tycker om en viss ingrediens, eller om man av religiösa skäl inte äter något specifikt, till exempel griskött, så kan det ju bli lite klurigt! Det hade varit bättre om man hade två matkassar man kan välja mellan, eller om man kunde föranmäla de ingredienser man vill vara utan, så tror jag att det skulle förenkla för många, även om det säkert innebär lite mer ”pyssel” för de som plockar i ordning och hanterar detta!

Kommer jag att beställa fler matkassar? De veckor jag vet att jag har väldigt fullt med jobb och väldigt lite fritid över att handla för, så är det absolut inte omöjligt!!

Testa kan man ju alltid göra! Mabou tyckte det var as-spännande att det kom någon och lämnade två kassar mat hemma hos oss i Söndags i alla fall! 😀

Idag blir det Stockholm och kalas för en skön kille som fyller tonåring i dag. Det ska också bli roligt! Grattis, grabben!!

Igår kväll var jag och Mabou ute och käkade tillsammans med min pappa. Därefter åkte vi hem och spelade Super Mario (fast på tv-spel, då) Det måste ju vara tidernas roligast spel, alla kategorier!!

Efter det käkade vi popcorn och kollade film. Det var ett toppen sätt att varva ner på efter den stressiga veckan!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”S-T-R-E-S-S

  1. Matkassen verkar vara en bra idé. Väljer man hur många personer den är baserad på? och är det fem middagar de valt ur? Kan man komplettera med basvaror?

    Hoppas din nästa vecka blir lite mindre stressig. Massor av kärlek mamma

  2. mamma: Det är för 4 personer och 5 måltider. Om man bara är 2 kan man till exempel laga alla måltiderna utifrån 4 personer och ta med sin matlåda om man vill. Man måste komplettera själv med andra matvaror, men det ingår inte i tjänsten, vad jag sett i alla fall. Ja, jag hoppas den här veckan ska bli mindre stressig! Kram! ♥

  3. Hej!

    Vi har också middax-kassen. Den här veckan har maten varit jättebra!

    Våra barn älskar när kassen kommer (har haft andra leverantörer innan) och vill gärna plocka upp, kolla, smaka på färska kryddor osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.