Gambia-Here I come. Again.

Det är vinter och kallt. Jag gillar INTE kyla. Det vet alla som känner mig bra! När jag för drygt ett år sedan reste med hela min familj till Gambia så var det en drygt 17 årig (nästan 18 år om man är nogräknad) dröm som gick i uppfyllelse för mig! Jag hade möjlighet att resa till det land jag älskat sedan jag besökte det första gången som 15-åring, tillsammans med alla mina fyra barn samtidigt. Hela resan blev verkligen en helt tårdrypande kompott av tårar som pendlade mellan glädje och känslosamhet konstant! Så här efteråt kan jag konstatera att det blev mitt livs lyckligaste resa och det blev många cirklar som kunde slutas.

Jag har rest i många, många länder, men inget land har gett mig så mycket kunskaper och bra energi eller gjort mig så ödmjuk som just Gambia.

Varje gång jag kommer hem från Gambia så brukar jag tänka att nästa gång vill jag resa till ett annat land, men när jag väl har den praktiska och ekonomiska möjligheten att resa så slutar det oftast med Gambia i alla fall…! 🙂

Nåja, jag har sagt i många, många år att en dag ska jag besöka Jamaica. Och det hoppas jag fortfarande på. Jag skulle också gärna vilja besöka Indien. Det är två drömmar jag har kvar…

Nåja. Min ultimata drömresa gick till Gambia för drygt ett år sedan. Jag gick sedan och drömde om att få fira min 40-årsdag där. Nu blev det inte så. MEN. På min överraskningsfest som gjorde mig helt chockad, hade min underbara familj, kollegor, släktingar, vänner och mina barns kompisar, samlat pengar till ett presentkort till en resa till mig!

Den resan har jag nu bokat och inte helt otippat reser jag till Gambia igen!! För andra gången på drygt ett år! Vem sa att det är hemskt att fylla 40? Jag tycker det bara blir bättre och bättre! 🙂

Den här resan kommer att bli med min pappa och det känns extra spännande eftersom han aldrig har varit där! Det ska bli toppen att visa honom det land som fyra av hans barnbarn har sina ursprung ifrån och det land som jag älskat i hela 25 år!!

Lite blandade bilder från vår förra resa:

I den här rondellen var barnen med om en bilolycka första dagen…

Mina barn med ett kusinbarn på Sabar i Bakau

Kokosnötsöppnande på min favoritstrand i Gambia, Sanyang: Sanyang Beach/Paradise Beach

En fruktdrink att svalka sig med i värmen gör inte ont

Binta lär sig dansa Sabar på stranden och Mabou rider häst. Mycket glädje i en och samma bild…!

Näst sista dagen i Gunjur (landsbygden)

Snart är jag där igen… 🙂

En avskedsfest vi hade på Paradise Beach sista kvällen…

På promenad i Kololi

Mabou träffade en efterhängsen polare i Monkeypark

Jag och barnen på väg ut en kväll

Om vår resa bara blir 10% av så bra som min förra, så kommer jag att vara ruggigt nöjd!!

Hela min reseberättelse från min förra resa kan du läsa HÄR!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Gambia-Here I come. Again.

 1. Ã… va härligt! Och så kul att få göra resan med din pappa. Vi skulle nog ha råd med resan och fickpengar om vi snålade, men inte allt det andra.

  Hoppas du får det underbart, och jaa, jag är avundsjuk,

  Kram

 2. Ã… vad underbart!!!
  Va i Gambia i november förra året och blev helt förälskad. Det är ett underbart land och klimat. Visst finns det fattigdom och annat, men ändå helt enkelt ljuvligt. Det kändes som om jag på något sätt kom hem. Precis som du skrivit om jag inte minns fel.
  Jag åker tillbaka nu på torsdag för att stanna i tre veckor!
  Ha en underbar resa med din pappa!!

 3. Hej Fatou! Jag har följt din blogg i några år nu och jag tycker att du är så klok och bra! Är så glad för din skull att du ska ner till Gambia igen:) Hoppas denna resa blir lika fantastisk! Jag blev lite nyfiken på vilka andra länder du har vart i?
  Kram

 4. Hej,

  Håller med dig….Gambia är ett land som sätter sina spår, ett land som jag har besökt ofta och kommer säkert besöka flera gånger till. Var där i Nov sist och jag längtar redan till Paradise Beach…

  Kram

 5. mamma: True! 😀

  LiLo: Ja, det är ”allt det andra”…! Dessutom är sista minuten rätt dyra i år. Sist jag åkte så var det faktiskt billigare med förbokade biljetter sedan 7 månader tidigare än de vi köpt nu sista minuten…! 🙁 Ã… andra sidan bor vi gratis eller näst därtill så det är ju billigt att leva där, men resan och det där andra gör ju sitt till! 😉

  Anilla: Ja, trots fattigdom och helt andra värden med livet, så är det ett underbart land! Eller kanske just därför? Att värderna ligger på andra plan?

  mariebrima: Ja, jag börjar känna mig som en lyxreserska nu. 2 resor på drygt ett år, det är mer än jag lyckats åstadkomma någonsin. Härligt! Längtar till den dag du säger att du ska resa också! 🙂

  sandra: Tack! Vad fint skrivet! Ja, jag hoppas också att resan blir bra. Hoppas dock att jag inte blir lika känslosam denna gång, men det tror jag inte, då det inte var så länge sedan jag var där nu. Förutom Gambia har jag mest rest i Europa. Jag har varit i följande länder: Norge, Finland, Danmark, Polen, f.d. Jugoslavien, f.d. Tjeckoslovakien, Tyskland, Ungern, Holland, Spanien, Österrike, Schweiz, Grekland, Belgien, Senegal, England, Förenade Arabemiraten (Dubai) och det är möjligt att jag glömt något land! 🙂 Kram tillbaka!

  L: Ja, det var ett bra uttryck, att det sätter sina spår! Hoppas du återvänder!

  frida: Jag hade precis fyllt 18 år. När jag var 22 hade jag mina tre döttrar. Min son fick jag när jag var 31.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.