Det är kanske inte okej, men vem är felfri?

Ingenstans. Någonsin. Känner jag någon som helst sympati med SD ´s politik. Tvärt om. Jag föraktar de delar där man visar trångsynthet, respektlöshet och okunskap mot andra människor, som jag anser att SD många gånger ger uttryck för.

Men. Jag tycker inte det känns relevant att publicera en ung killes dåliga dryckesvanor, tablettbruk eller hans försök till att försvara sig och sitt beteende.

Jo, jag är medveten om att han inte är den första politikern som hängs ut för sitt negativa uppförande. Jag är också medveten om att en politiker är folkvald och därför granskas på ett helt annat sätt än andra personer.

Men ändå blir jag lite illa till mods när jag ser hans låga ålder och läser om händelsen.

Även om han är folkvald och ansvarig för sina handlingar på alla vis, som en vuxen individ, så kan jag ändå inte låta bli att tänka att det KAN finnas ett missbruk, eller andra skäl till att den unga killen inte mår så bra. Jag tänker att det är inte särskilt relevant för varken hans väljare eller meningsmotståndare att han blev för full i helgen och blev omhändertagen. Jag tänker också att det inte är olagligt att vara ung och slänga ur sig en vit lögn i en pressad situation för att skydda ett omoraliskt/dåligt eller berusat uppförande.

Ingen människa är felfri. Ingen människa är perfekt. Inte du. Inte jag. Vi gör alla våra fel och tabbar ibland.

Jag önskar bara att fler av SD ´s politiker och väljare var lite mer ödmjuk mot alla oss andra som inte heller är felfria…!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Det är kanske inte okej, men vem är felfri?

 1. ”Jag tänker också att det inte är olagligt att vara ung och slänga ur sig en vit lögn i en pressad situation för att skydda ett omoraliskt/dåligt eller berusat uppförande”

  Har han tagit sig det jobbet så får han räkna med detta.

  Han sitter inte på sin tjänst som ”ung kille” utan som tjänsteman/ riksdagsledamot.

  Jag tycker absolut att det är jättepositivt att unga tar del och plats i politiken men det ska självklart vara PÃ… SAMMA VILLKOR SOM ÄLDRE KOLLEGOR.

  Hur f-n länge ska man hålla på och curla…??

  De har ju samma LÖNER som äldre riksdagledamöter och samma uppdrag och ansvar!

  Sedan kan man diskutera om själva HÄNDELSEN/ MISSBRUKSPOBLEMATIKEN borde ha beskrivits på ett mer nedtonat sätt av media.

  Men tar man det jobbet får man nog räkna med att medial bevakning av även ens privatliv ingår i tjänsten.

  Min bror är 25 år och har en tjänst på kommunal nivå och han har tex. en privat fb och en jobb-fb för att tex. bilder från glada fester där det serveras alkohol kan skada hans trovärdighet eftersom han har ansvar för ungdomsverksamhet i kommunen och använder sin jobb-fb för att ha dialog med ungdomar om vad de vill påverka i kommunen osv.

  Jag tycker inte att det känns som att media har gått för långt i bevakningen.
  Även om man kan fråga sig om det tar fokus från den politiska debatten när man bara fokuserar på politikers privata liv och leverne.
  Jag tycker inte så bara för att det gällde en politiker från ett parti som jag INTE sympatiserar med.
  Jag hade tyckt på samma sätt om det gällde Ida Gabrielsson eller någon annan ung Vänsterpartist.

  Och har han ett missbruksproblem får han säkert mer chans till snabb hjälp nu än om detta inte hade hamnat på löpsedlarna.

  Och btw… Se på Gudrun Schyman!
  Hon blev verkligen uppmärksammad i media för sin alkoholism. Det skrevs överallt om att hon hade satt sig och kissat på golvet inne på en biograf.

  Men det ledde till att hon fick ett massivt folkligt stöd och blev populärare än någonsin.

  Alkoholism är ett så oerhört vanligt problem i Sverige.
  Alla har vi någon i vår närhet som är drabbad och Gudrun blev ett ansikte för problemet och visade att det kan drabba vem som helst.

  Gudrun sträckte på ryggen och gick vidare!

  Det har denne gosse också valet att göra.

  Är han vuxen nog att sitta i riksdagen är han vuxen nog att ta det här!

  Killens ålder är ingen orsak att låta bli att skriva om det här! Han är ju folkvald politiker på riksnivå, med allt ansvar det innebär! (även oönskad publicitet)

  Det är ingen ung fritidsledare på kollo vi pratar om utan en riksdagsledamot.

  Jag tänker också att det inte är olagligt att vara ung och slänga ur sig en vit lögn i en pressad situation för att skydda ett omoraliskt/dåligt eller berusat uppförande.

  INTRESSANT FRÃ…GA ATT DEBATTERA FATOU! 🙂
  BRA ATT DU TOG UPP DET, FÖR INGEN ANNAN VERKAR HA GJORT DET.
  ÄVEN OM VI INTE TYCKER LIKA HÄR SÃ… ÄR DET INTRESSANT OCH BRA SKRIVET AV DIG.

 2. Klart att han inte mår så bra, han är ju SD anhängare… : )!
  Det om något är väl ett bevis på detta?

  Allvarligt, visst är han ung och det ingår i ungdomen att göra misstag, men som sagt har han ju valt detta välbetalda arbete med allt vad det innebär av bevakning av honom både på jobbet och privat.

 3. mariebrima: Ja, jag kan ju hålla med dig på många punkter. Särskilt det där med att de fått sitt arbete på samma villkor som sina äldre kollegor. Jag tänker när jag hör om din bror att han verkar både smart och att han tänkt ut saker innan de dyker upp. Jag är inte säker på att jag var lika förutseende när jag var 25. Jag var också politiskt intresserad, men aldrig tillräckligt insatt eller kunnig i ämnet för att kandidera om någon plats i Riksdagen eller ens kommunal nivå, men jag tänker att OM jag varit det och tagit platsen i tron om att kunna förändra och förbättra i samhället på en politisk nivå, så hade jag nog inte tänkt på att det innebar att jag också kunde bli synad privat med allt jag tog mig för. Nu hade jag inga alkoholproblem, men det hade säkert funnits några ”omoraliska” betänkligheter i mitt liv, för den som sökte det.

  Jo, jag minns om Gudrun och jag tyckte det också kändes rätt osakligt, på samma sätt som andra tabbar politiker begått. Allt från tobleroneaffärer, obetalda tv-licenser av högerpolitiker etc. Det är viktigt att det lyfts fram. Samtidigt? Blir deras politik sämre av att de fyllnat till ordentligt? Att de kissar i en kruka? Att de Hoppar över licensen? Ja. Och nej. Tror jag. Svårt men intressant! 🙂

  LiLo: Ja, frågan är om det gör någon skillnad på honom som politiker? Man kan ju vara en asbra politiker även om man har alkoholproblem eller om man inte betalar tv-licenser eller gör något annat helt galet? Eller?

  ”Klart att han inte mår så bra, han är ju SD anhängare…” 😉

 4. Hmm ja, svårt att säga… All publicitet är bra publicitet?
  Stämmer kanske inte alltid 🙂

  Gränsen går i vilket fall innan saker av Littorin-dignitet 😛
  Tobleroneaffären var superlöjlig och jämfört med Littorinaffären blir tobleronen skrattretande.

  Men Mc Donaldsanställda tjejen som facebookade om att donkens hamburgare är äckliga fick ju sparken… 😛

  Och nån kille på en bilfabrik som facebookade negativt om sin arbetsplats kickades ut (-fast han var inhyrd från manpower eller liknande, men sak samma)
  – Verkar iaf. som att vanligt folk offras lättare… 🙁

  Kram

 5. varför alla dessa smileys haha?? De skulle inte ha varit med, nu verkar det som jag skämtade, men det är ju allvarliga grejer det här… hmmm

 6. mariebrima: Ja, visst är det så att det alltid är ”folk på golvet” som är mer utsatta och lättare förlorar sina jobb, även om jag tycker det är lite olika kapitel på det hela.

  Jag har ju varit en drottning på smaileys så inte mig emot! 😉

 7. Visst fan kan alla göra fel, huvudsaken är att vi ser bra ut när vi gör det..
  Själv gör jag aldrig några futtiga fel, bara storslagna.
  Eller kanske inte. Men det lät iallafall bra..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.