Ett slag för Slagfärdiga

Veckan har bestått av en hel del möten. Ett av de mer givande var ett möte jag hade med Anna, som är ordförande i Slagfärdiga.

Vi hann med en lååång fika på mitt favoritcafé i Stockholm: Kafferepet. (Det var inte jag, utan Anna som föreslog det, vilket var en rolig parentes i sig!)


Ja, nu hann vi inte bara med en fika, utan vi hade ett långt, givande samtal om vårt samarbete i ett kommande projekt som vi planerar. Slagfärdiga är en organisation som är till för: ”Om våld i nära relationer – av utsatta och närstående”. Anna jobbar med och för ett projekt där även Röda Korset kommer ingå som samarbetspartner.

För mig ligger styrkan i Slagfärdiga i faktumet att man som organisation försöker sprida kunskaper i vårt samhälle och bland myndigheter om erfarenheter man bär på när man blivit utsatt för våld själv eller som anhörig. Det är viktig och stor kunskap som behöver spridas. Jag är rätt trött på bilden att få medömkan när man berättar om sin erfarenhet om våld man blivit utsatt för. Jag vägrar sätta på mig den där offerkoftan. Jag tror i stället att jag bär på viktig kunskap som bör förmedlas till våra myndigheter, så att de får kunskaper i detta ämne och i mötet med oss som blivit utsatta. Och då menar jag annan kunskap än den som de har möjlighet att lära sig genom böcker eller i skolbänken. Slagfärdiga är inte för personer som är i kris för stunden, utan för oss som gått vidare och ändå vill dela med oss (eller ta del av andras) kunskaper som fötts inom oss med dessa erfarenheter.

Organisationen är till för både kvinnor och män och både företag, föreningar och individer kan även bli sponsor för Slagfärdiga. Läs mer om medlemskap och sponsorskap i Slagfärdiga HÄR!

Min mamma har också bloggat om Slagfärdiga: Slagfärdiga

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Ett slag för Slagfärdiga

  1. Man ska inte alltid lägga sig ner och vara ett offer utan resa sig och försöka vara stark precis som du säger. Det är bra att lära ut och upplysa om sådant som är så viktigt som detta.

  2. Pingback: Slagfärdiga Semlor, Kvinnor och alla andra…

  3. Pingback: Föreställning med Slagfärdiga

  4. Pingback: Mitt stora misstag Slagfärdiga (öppet brev) «

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] med Slagfärdiga hölls på Röda Korset i Stockholm, då vi samarbetar med dem i det projekt som vi håller på […]

  2. […] Ett slag för slagfärdiga […]

  3. […] Även min dotter tycker att Slagfärdiga är en intressant organisation och vill gärna arbeta  i den. Eftersom hon inte kunde delta på mötet den 8 februari så inbjuds hon nu till ett enskilt möte med Anna Källdén. De träffas över en fika på ett café i Stockholm. Efter det mötet ringer min dotter mig och är mycket entusiastisk över Slagfärdiga och Anna Källdéns planer för organisationen. I det sammanhanget gör hon sitt första blogginlägg om Slagfärdiga. […]