Boktips: Memento Mori – Minns att du ska dö

Jag läste ut boken Memento Mori-Minns att du ska dö av Sanna Juhlin. Sanna har tidigare skrivit barnböcker och debuterar nu med sin första roman. Sanna är en klasskompis till mig från mellan- och högstadiet och det var med stor spänning jag satte tänderna i den här boken!

Den här boken tyckte jag väldigt mycket om. Den fick mig att sätta mig in i huvudpersonen Louise 31 så mycket att jag tyckte mig se henne på bussen, på gatan, ja lite överallt medan jag läste boken. Louise är en väldigt ensam tjej som har panikattacker, ångest och en massa fobier. Hon är bibliotekarie, men sjukskrivs från sitt jobb.

Louise har en massa fördomar mot alla människor hon stöter på och trivs inte alls att umgås ens med sin mor och sin syster. Boken är spännande och man vill gå djupare in i Louise och förstå henne bättre. Hennes udda sätt att tänka och uppföra sig. Hennes oförmåga att sätta sig in i andra människors känslor och uppfattning om omvärlden. Hennes sätt att hela tiden sätta sig själv i centrum, trots att hon är en ”tyst mus” som varken syns eller hörs…

Jag har fått informationen att boken även ska ges ut som ljudbok, vilket glädjer mig enormt, då jag, som bekant älskar ljudböcker!! Jag ser fram emot fler romaner av Sanna Juhlin och allra helst en fortsättning om Louise!

Ja, boken är välskriven och faktiskt annorlunda än de flesta böcker jag läst och det är med stor glädje och lätthet jag ger boken fyra av fem i betyg!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Boktips: Memento Mori – Minns att du ska dö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.