Big Brothersekten

En sekt har dragit in över Sverige. En sekt som trollbinder en massa tonåringar i mitt område. Det är fest varje vardagkväll hos mig nu. VARJE vardagkväll.

Jai till vänster och Isa till höger

Min mellandotter Jai (19, snart 20) flyttade hemifrån för drygt ett år sedan. Kvar hemma bor Isatou (17) och Mabou (9). Jai bor ändå väldigt nära mig, det är bara några 100 meter mellan oss. Sedan Jai flyttade har kompisantalet halverats på kvällstid. Det betyder alltså inte att vi har lite folk hemma på kvällarna. Det betyder att nu räcker sofforna till. Eller köksstolarna när de sitter i köket. I alla fall om vi tar in de extra stolarna och pallarna till köket.

Men. Den senaste tiden. Närmare bestämt sedan en ny säsong av Big Brother börjat sändas så är mitt hem FYLLT av unga tjejer igen. Jai är stammis här hemma nu. Jag vet inte varför man hellre väljer att se BB hemma hos mig, än hos henne, men det är det som sker.

Vid 21-tiden börjar de välla in. Det görs i ordning popcorn, eller handlas chips och godis och man börjar diskutera gårdagens Big Brother. Vid 22 måste ALLA vara tysta. Man är förutseende nog att sätta på mig ett par hörlurar och skulle jag komma på den galna idén att nynna med i någon låt jag har mage att lyssna på under den ”heliga stunden” när Big Brother visas, så möts jag genast av ett rungande ”Ssssscyh” och så riktas 4-8 eller 10 par arga ögon mot mig, samtidigt som Jai eller Isa skriker: ”Maaaaammmmmmaaaaaa!!” Deras kompisar ser på mig med hat i blickarna och jag är världens mest impopulära mamma.

Normalt har tjejerna som kommer hit massor att prata med mig om. De berättar om sina ungdomsproblem, om kompisar de irriterar sig på. De skrattar med mig, ibland dansar vi och de visar respekt och vi skojar tillsammans.

Men. Det var innan Big Brother. Nu är det den heliga timmen och det är bäst att bara vara tyst. Prata i telefonen är rena dödsstöten. Det finns inte på en världskarta att jag kan ringa någon under den här heliga Big Brother-timmen!

Är det så här hos alla föräldrar till tonårstjejer, eller har sekten bara nått mitt bostadsområde?

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Big Brothersekten

  1. Det konstiga är att jag kan minnas att ibland blev det ”trångt” och utrymme för ett eget privatliv fanns knappast när du och Ante var tonåringar och huset var fullt av alla era kompisar, men ändå vad jag kan sakna den tiden. Det är en härlig tid vilket kan vara svårt att se när man knappt får plats i sin egen soffa eller när kylskåpet är tömt på både bröd och mjölk när man ska äta frukost. Men tro mig det är en fin tid och du kommer att sakna den.

  2. Haha! Alltså jag är ju som jag är, men iaf, jag har aldrig ringt dig, men just nu känner jag en enorm lust att ringa dig kl 22.05 varje kväll. Hemsk jag är. =)

  3. mamma: Ja, jag älskar den här tiden, även om jag blir galen ibland av precis de skäl du nämner, men i stort så är det toppen! I fredags hade de sångtävling i soffan och jag hade så roligt att det var underhållning på riktigt hög nivå.

    Rahel: Haha, jag misstänkte att jag inte var helt ensam om detta! 😉

    Magnus: 😀

  4. Pingback: Big Brother-Nicky in da house!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] var hemma hos oss och sprang ner direkt för att bekanta sig med honom. Själv har jag ju, som jag skrivit tidigare inte sett ett enda avsnitt på flera år. Men barnen har haft riktig […]