Gambia 2011 Del: 2

Jag är tillbaka

For English click HERE!

Vår första morgon åkte vi till en restaurang som det kom sig att vi käkade frukost på de flesta morgnar och det blev lite av vår ”stamrestaurang” i Gambia även denna gång: Yasminas. Både jag och pappa hittade våra egna favoriter där, dessutom är det ett trivsamt ställe att sitta på. Det fläktar från flera håll och dessutom har man bra utsikt och kan sitta och titta på folk som passerar, bilar och allt möjligt som har vägarna förbi. Det var också nära vår bostad i Kololi, så där var vi nästan varje morgon och åt frukost eller brunch.

Sedan åkte vi till barnens släktingar. Den här gången hade jag bestämt innan att vi inte skulle besöka så många släktingar på resan. Dels för att barnen inte var med, men också för att pappa skulle hinna se så mycket som möjligt av landet. Så jag hade i förväg bestämt vilka vi skulle besöka, som står oss närmast.

Kusin F var med oss en del även denna gång, men inte lika mycket som sist, eftersom hon jobbade i en annan stad nu.

Vi besökte förstås hennes föräldrar och min mellandotter: Jai ´s namne en hel del.

Sedan gav vi oss av till Monkeypark i Bijilo. Den innehåller, precis som namnet antyder, en del apor! Men inte bara det. Den innehåller en del lustiga träd och växter också…!

F och pappa vid ett lustigt träd, som nästan ser flätat ut

Den apan vill nog ha en liten jordnöt

Jag diggar den här apans sittställning

Den här klev upp på bakbenen och knallade runt…

Jag fann också ett videoklipp på Youtube från Monkeypark, det är dock inte vi som filmat det

På kvällen åkte vi och hälsade på F ´s storebror i Kerr Sering som också var på besök i Gambia.

Därefter åkte vi hem och slappade och sedan käkade vi.

Vi åt Chicken Afra (Grillad kyckling med lök) Ruggigt gott!!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Gambia 2011 Del: 2

 1. Jag ska verkligen titta på bilderna med min son, hans dröm har i flera år varit att resa till Gambia och träffa sin farmor. Så fort det kommer nåt om Afrika på TV så säger han att han lääängtar! 🙂 Jag försöker spara ihop till en resa för min son och kaaaaanske (stooort stoooort kanske av ekonomiska skäl) en biljett även till mig. Det vore så fint att få uppleva min sons första utlandsresa tillsammans med honom <3 Och såklart även dela hans upplevelse av halva sin släkts land.

 2. mariebrima: Jag har hoppats länge, länge att du ska komma iväg med din son och jag fortsätter att hoppas att ni kommer iväg, för jag tror det skulle kännas viktigt och bra för både dig och sonen! ♥

  LiLo: Var du rädd? Men de som är så snälla!! 🙂 Ja, det är verkligen vackert där, men med lååånga, branta backar som jag trodde skulle ta knäcken på lilla pappa! 🙂

 3. Tack Fatou <3
  Min son ska nog åka med sin pappa, men om jag får ihop till en biljett till så åker han nog med mig ist.

 4. Pingback: Gambia 2011 Del: 16 (Sista delen)

 5. Pingback: Sanningen bakom Wild Kids | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Gambia 2011 Del 2 Jag är tillbaka […]

 2. […] Pappa och ”F” i Monkeypark 2011 […]