Gambia 2011 Del: 10

Besöka vänner och konsert

For English, click HERE!

Pappa vid frukost i Senegambia

Nu var det Lördag och den här dagen skulle vi åka och träffa en väns familj där jag, Binta och Hareg också har fadderbarn. Det var i Serrekunda i Boundoun. Jag bodde även i Boundoun ett tag när jag och flickorna bodde där i sex månader 1992, men jag kan ju säga att jag ALDRIG skulle hitta tillbaka till det huset idag och då har jag ändå ett GRYMT bra lokalsinne. Men det finns så enormt mycket nybyggnation överallt i Gambia och otroligt mycket i Serrekunda, så jag skulle aldrig hitta tillbaka dit idag!

Klar att bege mig ut på nya äventyr…

Jag, tillsammans med vår väns systrar i Serrekunda, Boundoun.

Det tillverkades en massa Attaya, ett väldigt sött, grönt, Kinesiskt tea, som man tillagar genom att hälla fram och tillbaka en massa gånger mellan kanna och glas… Det finns tre styrkor och den första omgången är starkast, sedan blir det allt svagare…

Det tar som sagt en stund att göra attaya…

Lunch för killarna.

Därefter åkte vi till Kotu och hämtade upp våra rena kläder som vi lämnade någon dag tidigare och därefter hämtade jag ut en Gambiansk dräkt hos skräddaren, som jag låtit sy upp inför kvällen.

Sedan åkte vi hem, duschade och gjorde oss klara för kvällens konsert i Hotel Kairaba, där Jaliba spelade.

Jag, precis innan konserten

Pappa på konserten

Det framgår tyvärr inte av de bilder jag har, men det var verkligen MASSOR med folk på konserten och vi satt i timmar och bara kollade in alla fantastiska kläder och kreationer som folk hade på sig. Jag måste säga att det upptog mig mer än själva konserten. Tänk om jag hade vågat fota alla fantastiska klädmodeller i alla de färger…

En gammal konsertvideo med Jaliba

Mer om Jaliba HÄR!

Till slut gick vi hem, då vi var riktigt trötta. Vi hade kommit dit flera timmar innan start, så vi orkade inte ens stanna till slutet. Men det var absolut en härlig upplevelse som jag gärna skulle göra igen (men då skulle jag gå dit flera timmar efter utsatt tid!) 🙂

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.