Flitig skärtorsdag

Vilken underbart härlig dag jag har haft!!

Först jobbade jag halvdag. Mabou fick vara med mig på jobbet eftersom det var en kortdag och han inte ville gå till fritids idag. Allt flöt på. Åkte och storhandlade med min pappa och fick använda armbågarna för att ta mig fram!

Väl hemma igen hade jag sådan energi kvar att jag lyckades städa ur kylskåpet, tvätta och rulla köttbullar som jag stekte. I värsta husmorsanda.

Vilket påminner mig om en gång när Binta var liten (jag tror hon var ungefär 7 år) och hon och hennes kompis skulle få följa med min mamma ut till en stuga. Väl där hade de beställt köttbullar av mamma. När hon frågade om de ville vara med och rulla dem, tittade de storögt på köttfärsen och så sa Binta ´s kompis lite överlägset: ”Så där gör i alla fall inte min mamma köttbullar!” Binta sa: ”Nej, inte min mamma heller!” Varpå min mamma förvånat frågade hur deras mammor gjorde köttbullar då? Tjejerna svarade samstämmigt: ”Hon stoppar bara in dom i micron…!” 😉

Resten av eftermiddagen hade jag trevlig kvalitetstid med 3 av mina 4 barn, min ”extradotter” och barnens kompisar som i skrivande stund har ägnat TIMMAR åt att färga hår! Det har för övrigt varit huvudsysslan den senaste veckan på kvällarna. Jag undrar vems hår som ska falla av först? (Här minns jag för några år sedan när Jai både rakpermanentade sitt hår och blonderade slingor, så stora tussar ramlade av. Jag minns också tårarna när hon var tvungen att klippa av allt hår för att det skulle se jämnt ut… De kanske har glömt, men jag minns… 🙂

Jag och Jai idag

Det har varit en händelserik och rolig vecka som tycks avslutas med en skön långhelg med massa ledighet och påskfjädrar i alla färger! Och dagen idag var riktigt härlig med en salig blandning av nytta och nöje!

GLAD PÅSK, förresten

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.