Gambia 2011 Del: 16 (Sista delen)

Hemma igen

For English, click HERE!

På flygplatsen kommer två av mina bröder och hämtar mig och pappa. Det är roligt att se dem och berätta. Framför allt är det roligt att höra pappa berätta om hur han upplevt sin första resa till Gambia.

När jag kommer hem sitter Binta och Isatou vakna och väntar på oss. (De har inte sovit utan varit vaken hela natten.) De har städat fint och de har tvättat alla kläder. De har köpt kladdkaka och grädde och jordgubbar och cola till mig. Kladdkaka på de fina faten. Jag blir så glad och jag känner vad mycket jag saknat dem och vad roligt det är att träffa dem. Få hålla om dem. Så småningom vaknar Mabou och det är toppen att få krama om min lilla älsklingsbebis hårt och länge. Se hans nya frisyr och höra hans härliga röst.

När jag skickat Mabou till skolan ringer jag och ber Jai komma så jag får träffa och krama på henne också. Hon kommer och mina små barn är så stora och fina.

Mina barn är den stora glädjen och lyckan i mitt liv.

Jag pratar hela förmiddagen med barnen om deras släktingar, våra upplevelser, lämnar presenter och hälsningar till dem alla.

Berättar om att alla frågar efter dem. Om hur många som sa:

”Den förra semestern var den bästa!”

Jag: ”Men det var ju inte eran semester?”

”Nej, men alla som träffade er förra gången pratar om den otroliga semestern. Det kanske var eran semester, men vi var många som tog del av den och njöt av den! Alla pratar om att er förra semester var den bästa semester vi har sett och har haft!”

Ja, det är sant. Den var speciell. Jag hade nog bara inte insett att den blev speciell även för människor utanför vår närmsta familj.

Men nu är jag hemma igen och sammanfattningsvis kan jag säga att jag haft ännu en fantastisk semester i Gambia. Med nya upplevelser och med reseupplevelser med nya människor och gamla vänner.

Samtidigt som det där tomrummet blir påtagligt varje gång jag lämnar landet. Jag kommer hem till något fantastiskt. Men jag lämnar också något där. En bit av mitt hjärta och min själ. Det gör alltid ont.

Här följer hela min reseberättelse om du missat den eller någon enstaka del: (Denna lista kommer också att lägga sin under fliken ”Om Gambia” ovan, där även min förra reseberättelse från Gambia går att finna)

Gambia 2011 Del 1 Inför resan och mottagandet

Gambia 2011 Del 2 Jag är tillbaka

Gambia 2011 Del 3 Dansshow på Atlantic i Banjul

Gambia 2011 Del 4 Krokodiler och utsatta barn

Gambia 2011 Del 5 Resan till Kunta Kinteh Island (tidigare James Island)

Gambia 2011 Del 6 Fläta Håret

Gambia 2011 Del 7 Semester

Gambia 2011 Del 8 Ã…terträff och Kläder

Gambia 2011 Del 9 Prinsessan Fatou, min touma (namne)

Gambia 2011 Del 10 Besöka vänner och konsert

Gambia 2011 Del 11 Reptilfarmen och Paradisebeach i Sanyang

Gambia 2011 Del 12 Ngente (namngivning) för hela slanten

Gambia 2011 Del 13 En dag med min touma Fatou och Mabou ´s farmor (touma=namne)

Gambia 2011 Del 14 Sista heldagen och väldigt mycket stress…

Gambia 2011 Del 15 Avsked

Tack för att ni läst och gett respons!!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Gambia 2011 Del: 16 (Sista delen)

 1. Vilka duktiga tjejer du har. Härligt att komma hem till ett städat hus och kladdkaka!

  Ha ha, kommer ihåg när min mamma var utomlands och jag och syrran PANIK-städade hennes hus timmarna innan hennes ankomst och försökte dölja att soffan var sönder mm.
  (Ska nog inte säga NÄR det var…eller jo det var ett halvår sen.)

  Toppen att du har samlat alla delarna på ett ställe så man kan komma tillbaka och läsa hela och även tipsa kompisar som är intresserade av att resa till Gambia.

  Och TACK för fin läsning och härliga bilder!

  Kram på dig 🙂

 2. så roligt läsa dina dagböcker o se dina foton då man varit med om ungefär samma själv, hoppS JAg lyckats läsa allt var lite svårt få fraM. fICK VETA lite nytt, finns det ett museum även i Bakau krokodilpoolen? och det var ngt mer men minns inte nu, får återkomma

 3. Känner igen dina känslor då man kommer dit och då man lämnar landet har ju blivit 36 ggr för mej under 35 år nu

 4. mariebrima: Haha, ja jag har förstått så här efteråt att det inte var RIKTIGT så välstädat medan jag var borta! 😉 Vad kul att du vill tipsa folk om reseberättelsen! Kram!

  ij: Vad roligt att du uppskattar reseberättelsen. Alla länkar ovanför är klickbara, så du kan lätt klicka dig fram och kolla om du tror att du missat något! 🙂 Ja, det finns ett museum där! 🙂 Ja, 36 resor, det är inte fy skam!! (Har du rekordet, tro?) Kram och glad påsk hoppas jag du får! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.