Bin Ladin är död. Ska vi vara glada nu?

Under hela dagen idag har det basunerats ut att Usama Bin Ladin är död. Efter 10 års sökande efter en av världens mest eftersökta män, meddelas vi nu att Usama är död. Jag möts av rubriker såsom ”bin Ladin är död, ord som fick USA att jubla”.

Jag tycker inte om Usama. Jag tycker det är fruktansvärt med terrordåd. Jag tycker det är skönt att han är oskadliggjord.

Men jag kan verkligen inte jubla över några människors död.

Jag tror inte heller att terrorismen eller självmordsbombare är död som fenomen, för att Usama Bin Ladin är död heller. Tvärt om tror jag att detta kan stärka de krafter som driver just dessa odemokratiska metoder.

Men jag tycker inte heller att västvärlden kört särskilt ”demokratiska metoder” mot de länder man haft krigföring mot.

Jag tyckte det var fruktansvärt när tvillingtornen blev utsatta för terrordåd och jag tyckte det var osmakligt när jag fick veta att det fanns människor som hyllade det. På samma sätt tycker jag det är osmakligt att människor hyllar det som skett idag.

Det finns i och för sig en väsentlig skillnad och det är att många personer dog med tvillingtornen och att de alla var helt oskyldiga människor. Det som skett idag är ju en attack mot folk som trots allt ”gett sig in i leken” och som dessutom (i alla fall Usama, av det som framgår) är skyldig till vansinnesdåd och som låtit många människor dö. Men därifrån till att jubla över att han en man är död, tycker jag är lite väl magstarkt.

Dessutom har jag en känsla av att risken är större att Usama nu görs till martyr och det gagnar allra minst några demokratiska krafter.

En man med oskyldigas blod på sina händer är död. Dödad av ett land med oskyldigas blod på sina händer.

What goes around-comes around, heter det, men i så fall: när ska dödandet någonsin upphöra?

Onödig observation: Apropå rubriker idag: ”Han Livetwittrade om attacken”, tyckte jag var rolig. Jag undrar hur man gör om man INTE Livetwittrar? 😉

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Bin Ladin är död. Ska vi vara glada nu?

 1. Var det inte Amerikanska regeringen som utförde detta? Har man sett Usamas kropp då ?

  Jag tror att amerika behövde bara någon att skylla på.
  Förr var det ryssarna och nu muslimerna.
  Amerika är roten till att världen i dag är så äcklig.
  Tyvärr Amerika sucks.

 2. I går sköts Kadaffis yngsta son och barnbarn av danska FN-soldater och idag Bin Ladin av amerikanska Seal-soldater. Jag tror inte att de muslimska fanatikerna säger att nu ska de sluta kriga…snara tvärtom. Fler skäl att slå tillbaka mot USA och Danmark. Jag tror att det blir oroligare i världen.

 3. på något sätt känns det lite medeltida att se folk dansa på gatorna pga. nyheten att bin är död.

  Jag tycker även att det är sjukt att se folk höja bin till skyarna efter det han har gjort, även om USA har sekel av blod på sina händer så rättfärdigar inte det att döda oskyldiga amerikaner.

  Precis som 9.11 attacken INTE ger USA rätt att döda oskyldiga i andra länder och fängsla random folk i Afghanistan och sätta dem i åratal på Guantanamo utan rättegångar.

  9.11 var vidrigt gjort men de oskyldiga offren kommer inte tillbaka för att bin är död.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.