Naknare än så här blir det inte…

Nej, någon bikinigirl har jag aldrig varit. Nu kan man ju lätt tro att det beror på att jag nu för tiden är ganska överviktig. Men sanningen att säga så har jag aldrig varit särskilt förtjust i att bära bikini. Inte ens när jag var riktigt smal. Över huvud taget har jag aldrig varit förtjust i att vara särskilt avklädd. Jag känner mig ”naken” på ett obekvämt sätt.

Det har inte med storleken att göra, för jag gillade inte bikini och den ”avklädda stilen” när jag var smalare heller…

Min mamma var särskilt förundrad över det här härom veckan när vi åkte och badade tillsammans. Inte nog med att jag oftast är en riktig badkruka, jag klär knappt av mig på stranden, trots att jag älskar solen och värmen otroligt mycket!

”Dottern satt välklädd på stranden  skyddad från solen i heltäckande klädsel och långt ifrån alla tankar på att blöta sig. Hur kan någon som uppskattar sommaren och tropiska klimat gömma sig så väl för både värme och vatten. Jag bara undrar? :-)

Det är sant. Mig fick de inte i plurret, vilket säkert kan vara lite förvånande eftersom de övriga familjemedlemmarna älskar att bada.

Men jag tror jag vet var mina arvsanlag i att vara både badkruka och oviljan att klä av sig kommer ifrån… Nyligen när jag var i Gambia med min pappa, så var det inte många strandbesök vi gjorde och de vi gjorde satt vi relativt påklädda på stranden båda två.

Så här ”avklädd” är det sällan man ser mig. Ens på stranden i starkt solsken…! Mer avklädd än så undviker jag gärna att vara.

Ja, lite konstigt är det kanske att vara sådan soldyrkare, samtidigt som man inte vill klä av sig. Men jag tycker jag kan njuta av solen lika bra påklädd som avklädd. När jag struttar omkring bland folk i bikini så får jag känslan av att jag står och visar upp mina blygdläppar för okända människor, så obekvämt är det för mig.

Igår när jag var på Fyrishov med Mabou så hade jag dock bestämt mig både för att bada och att ha bikini på mig. Men tro mig, bada gick an, för att jag förberett mig på det och bestämt mig, men det där med att springa omkring i bikini… det var verkligen obekvämt. Jag såg en och annan kvinna som badade med tights och linne och jag skulle nog verkligen föredra det framför bikini-grejen. Det får mig att tänka på burkinin som jag skrev om för flera år sedan. Tar man bort slöjan, så skulle jag nog känna mig mer bekväm med en burkini än dessa bikinis.

Är det bara jag som är obekväm i bikini och baddräkt?

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Naknare än så här blir det inte…

 1. Nej, du är inte ensam. Jag klär inte heller av mig på stranden. Precis som för dig har det inte med vikten att göra, spelar ingen roll om jag är tjock eller smal: påklädd vill jag vara.

 2. Jag vill ha baddräkt när jag är vid vatten, helst så heltäckande som möjligt. Har funderat på burkini – fast utan huva, det verkar vara skönt att simma i en sådan. I vår stora simhall säljer de burkinis också…

 3. Jag har letat och letat efter en baddräkt, mitt problem är att jag är kort, har ganska stora bröst och är bred över ryggen. Ska den räcka till över de delarna blir den JÄTTELÃ…NG och grenen hamnar halvvägs till knäna : )
  Jag har inga problem med att befinna mig i vattnet i vilka som helst baddkläder, men ingen ser mig gå omkring i badkläder.
  Som tur är badar jag sällan på riktigt stora bad, håller mig till avskilda klippor…
  Nu ska jag leta tankini, men det är svårt att hitta märker jag 🙁

 4. Jag håller helt med dig.Min familj tror jag avskyr solen för att jag alltid är täckt men jag gillar att ha kläder på mig. förövrigt olika varianter på täckta baddräkter går att hitta på http://www.modestkini.com både med och utan luva för den som är intresserad. kram

 5. Sirpa Hotti: Låter bättre än bikini!

  Lairama: Ja, eller hur?! Det känns så…naket annars, liksom…!

  Ninja Ister: Ja, precis som mig! Burkini utan slöja is the shiet! Tror jag…

  LiLo: Vad är en tankini? Bikini för tanter, eller? *Gissar hejvilt här*

  sarah: Kanon! Tack för tipset, den där sidan ska jag kika närmare på, ser jag! 😀 Kram!

 6. Jag har visserligen gått upp några kilon dom senaste åren, men även när jag var riktigt smal så kändes det väldigt fel att visa sig så lättklädd bland folk. Jag trivs bäst med långa shorts och linne, så är det bara.
  Jag har inte lyckats hitta nåra badkläder som jag tror att jag skulle känna mig bekväm i, så tills vidare skippar jag att bada. (Ingen stor uppoffring iofs, eftersom jag är värsta badkrukan. Haha!)

 7. Jag har aldrig ens ÄGT en bikini!! Jag badar alltid i baddräkt.. men jag ÄLSKAR att bada.. har ju t.o.m. ett förflutet (nån gång på medeltiden :-)) som tävlingssimmare.. Men jag gillar inte heller att vara ”avklädd”, (inte ens när jag var supersmal, så det har inte med det att göra) så jag badar i baddräkt (och badar och badar och badar..om du fattar? :-)) och sen går jag upp på stranden, och då åker först handuk på och sen T-shirt.. 🙂 Jag hittade för ett par-tre år sen en SUVERÄN baddräkt som faktiskt påminner lite om ”tankini” fast i ett stycke, eftersom den har som små ”ben” .. pyttekorta, men ändå, som minishorts.. Jag älskar den (svart och röd) och jag hoppas att den håller länge än, för jag har inte sett nån sån nånstans sedan dess..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.