Midsommarfirande

Jag är ingen traditionell midsommarfirerska. Vissa högtider älskar jag att fira och andra inte alls. Midsommar är en sådan tradition som jag sällan firar. Förra året ”jobbade” jag, eller rättare sagt tillbringade hela kvällen på min cykel på midsommar. Midsommar innan dess storstädade jag och var på chinarestaurang och midsommar innan dess på kvarterskrogen. Ja, ni förstår själva var jag vill komma… Jag är dålig på att fira midsommar. Men. I år bestämde vi för att åka och fira en relativt traditionell midsommar med barnen på Fyrishov.

Kaj Krokodil var där och gick runt bland barnen…

Midsommarstången restes förstås…

Tradition var både för- och efternamnet

Mamma var på sitt bästa Midsommarhumör

Dansen kring midsommarstången avstod jag, men Mabou hann svänga sina lurviga några varv. Själv hittade jag en gammal vän och vi hann prata en stund och återknyta lite till gammalt.

Barnen hann bada i massor

Både inne och ute…

Sedan gick vi och käkade Midsommarbuffé i restaurangen. God mat till bra priser, var det!

Sedan var det femkamp och tro det eller ej… av alla människor som var på Fyrishov och endast tre priser som delades ut i femkampen så vann brorsdottern Kornelia 2:a pris och jag vann 3:e pris. Men Mabou (som är en ruggigt dålig förlorare) fick mitt pris…

…det fick honom att känna sig som en riktig vinnare och Kaj Krokodil var snabb med att gratta honom till priset

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Midsommarfirande

 1. Du är en fighter, det har jag börjat begripa och jag är så glad över att vi fått kontakt. Kul att se bilderna från ert midsommarfirande… nästa gång så vill jag vara med.. (:-)

 2. Vad mysigt det ser ut, då vet jag vart vi ska gå ifall barnbarnet kommer på besök någon midsommar. Själv är jag ingen stor helgfirare alls, men midsommar firar vi nästan alltid med gamla vänner och det är alltid trevligt.

 3. Pingback: Mina största prinsessor

 4. Gun: Ja, det var verkligen barnvänligt, traditionellt och trevligt. Vi blev kvar i måååånga timmar så det säger nog en del om att det var trevligt. Det är roligt med långa traditioner, men midsommar har aldrig riktigt varit min grej! 🙂

  Mindi: Tack! Vad roligt! Välkommen hit och hoppas du kommer åter! ♥

  Susse,nybliven mamma: Vad roligt att du lämnade en liten kommentar också. Hoppas du fortsätter läsa! 😀 Kram!

 5. Pingback: Kärleksfullt möte «

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Midsommarfirande […]

 2. […] var en skön gemenskap med barn och barnbarn. Det är vad jag njuter mest av så det är bara att glädja […]