Boktips: Sommarhuset

Sommarhuset av Anna Fredriksson är en bok som jag lyssnat på som ljudbok. Den var verkligen skön att lyssna på och årstiden sommaren passar som titeln avslöjar att läsa/lyssna på nu. Den handlar om tre syskon, vars mamma begår självmord och de vuxna barnen ska komma överens om hur de ska ta hand om huset, båten och det mamman lämnar efter sig.

Eva är den som stått sin mamma närmast och den som vill behålla allt. De andra barnen, mycket yngre än hon själv, har helt andra planer. De vill sälja så snart som möjligt. Eva vill bo kvar i mammans hus men har inte ekonomi att köpa det själv.

När mamman dör så oväntat, säger Eva upp sig från sitt jobb och i ren chock eller förtvivlan vill hon gå i sin mammas fotspår på många sätt, samtidigt som det längre in i boken kryper fram att mamman hade en hel del livsfilosofier som gjort att Eva på många sätt har haft mammans ansvar för sina syskon när de var små.

Boken behandlar väldigt mycket relationer och är en bok jag är glad att jag lyssnat mig igenom.

Som bonus får man höra en intervju med författaren när boken är slut och den uppskattade jag verkligen, då det gav lite bakgrund till boken och tankar på hur berättelsen hade växt fram.

Jag pendlar mellan tre och fyra i betyg, men det fick bli en fyra till sist.

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Boktips: Sommarhuset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.