Dagen i Bilder och Ord

Idag har jag varit på mitt livs första baklucke-loppis. Ja, faktum är att jag aldrig ens hört talas om det innan. När jag sa det högt, tittade min pappa på mig som om jag precis landat från annan planet. Men det är faktum. Mabou hittade ett och annat att shoppa och visst fanns det en och annan fin pryl till bra pris, men faktum är att jag inte är vidare förtjust i loppisar. Det är så oerhört sällan jag lyckas leta fram den där ”guldklimpen” ur berget, så att säga. Jag kan bara inte begripa att man faktiskt står och säljer de där porslinsprydnadssakerna som jag själv ägde en exakt likadan i tonåren och sedan kasserade för säkert minst 20 år sedan.

Ännu mindre förstår jag att man köper det. Idag såg vi en kvinna som bar omkring på en IKEA-kasse som var proppfull, tillsammans med 2-4 andra proppfulla påsar, samtidigt som hon skrattande sa till en som sålde grejer: ”Så sa min man att jag inte fick komma hem med en enda pryl till och så kommer jag hem med allt detta…!” Kvinnan var så fullpackad med grejer att hon knappt kunde gå. Men visst, roligt verkade hon ju uppenbarligen ha i alla fall! 😉

Det är förstås toppen att kunna återvinna saker på det här sättet. Att någon kan få glädje av något man själv inte längre har glädje av. Min mamma har verkligen förmågan att ”fynda” på loppisar och jag ser hur glad och nöjd hon är efter att ha funnit PRECIS det hon letat efter. Men jag har inte den där förmågan att fynda på loppisar, så är det nog bara.

Nåja, när vi ändå var vid Ulva Kvarn, så passade vi på att fika/luncha där!

Räkmackan var fantastiskt god, stor och billig!

Mabou hittade pannkakor han blev förtjust i

Sedan passade vi på att även besöka glashyttan Ulven. Där blåstes det glas för glatta livet.

Väldigt vackra saker

Det blev en fin dag i vacker Uppländsk natur och kultur

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Dagen i Bilder och Ord

  1. Jag lärde mig om bakluckeloppis förra året, vår tanke var att vara med med alla våra prylar som vi skulle bli av med men orken tröt (det var för varmt förra sommaren) och vi gav allt till Myrorna istället.

    Räkmacka är gott 🙂

  2. Kan bara hålla med dig om loppisar. Inge roligt och ofta svårt att hitta något spännande.

    Billig räkmacka? Då blir jag väldigt nyfiken på vad den kostade?

  3. Carina: Haha, ja det låter lite som mig. Stora planer blir inte alltid som man planerat! 🙂

    Jerry: Trodde jag var ensam om att inte klara loppisar. 🙂 49 spänn för en STOR en, det är väl rätt billigt? De jag sett den senaste tiden har varit fattiga på räkor eller små och ändå kostat från 69 spänn och uppåt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.