Story of Blackout DanceCrew Del: 2

For English, Click HERE!

För er som missade del 1, kan du läsa den HÄR!

Under den period som följde efter brytningen med Zumbas beslutade Binta och Vendela sig för att starta en ny, egen dansgrupp. Den första showen kom redan en vecka efter Uppsala Reggaefestival och hölls på Ung 08 i Stockholm.

De tog också in Mathilde (som tidigare varit med i Zumbas) till Blackout som medlem av gruppen.

Blackout på Ung 08 2009 Tyvärr är ljudet jättedåligt i detta klipp!

Blackout in Black

De startade också sin dansskola Studio 018

Nu började ett hårt arbete med bildandet av en helt ny grupp, med nya planer och nya inriktningar. Vid den här tiden hade Binta vunnit och Vendela vann Swedish National Dancehall-Queen och Mathilde och Vendela hade gjort sig varsin andraplats. (2008 vann Binta och Vendela kom tvåa. 2009 vann Vendela, Mathilde kom tvåa och Binta trea.) Bokningar för både shower, dansskolor och musikvideos avlöste varandra och samtidigt försökte de skapa och utveckla den nya gruppen. Det var svårt att kombinera med arbeten och övriga åtaganden.

Vendela var i sluttampen på sin utbildning och meddelade att hon var tvungen att satsa det här sista året på skolan, så tjejerna delades upp under vissa inspelningar och uppträdanden och Vendela drog också ned en del på sitt undervisande av elever, medan Binta tog på sig lite mer, för att hålla dansen i gång.

Det här är nog den period som jag, som utomstående och ändå involverad i tjejerna upplevde att de var som mest splittrade i gruppen. Inte för att de ville, utan för att de försökte skapa en ny grupp med allt vad det innebär, de försökte ta hänsyn till Vendelas studier och Vendela själv kände sig splittrad över att inse vikten av studierna, samtidigt som hon ville satsa på dansen och såg att det öppnades fler och fler möjligheter och dörrar för dem inom dansen. De försökte alltså hitta ett sätt att kombinera och utvecklas själva på både individuell nivå och i grupp, att sätta en fokus på dansstil i Blackout, samtidigt som de försökte kombinera det med att dra in pengar på shower och genom att undervisa dans. Jag tror det var ganska tufft för dem. De gjorde också lite olika försök att ta in andra dansare till gruppen, men valde till slut att fortsätta som trio och bara ta in dansare utifrån för olika typer av specifika evenemang.

Jag tror att anledningen att de lyckades hålla samman den här tiden, trots allt omkring dem, var ren och skär envishet i kombination med att tjejerna känner varann så väl och är starkt sammansvetsade och att de hade ett starkt gemensamt mål: nämligen att utveckla sin dans och att få syssla med det som de brinner för.

Tjejerna kallar varandras mammor för ”extra-mammor” och även om de har egna liv var för sig, så går det en röd tråd genom deras liv där de alla tre är en viktig del och där dansen är den sammansvetsade länken genom varandras liv. I nuläget kallas den röda tråden Blackout. Just för att de är så olika varandra så tror jag de lyckas komplettera varandra så bra som de gör.

Binta och Mathilde körde en hel del grejer ihop också. Bland annat dansade de bakom artisten Baby King.

Denna bild tillhör La Isla som anordnade tävlingen

Binta och Vendela blev ombedda att tävla i Reggaeton och tyckte det var en kul grej. De hade inte dansat den stilen rent innan, utan bara med inslag av reggaeton. Men hur som helst blev de båda uttagna till både Semifinal och Slutfinal och till deras stora förvåning så vann Binta guld och Vendela silver i Reggaeton SM 2009.

Binta vann även en DancehallQueen Stockholm-tävling och även en Dancehallqueen-tävling i Gambia, där hon även fick prova på en traditionell Gambiansk dans: Sabar.

Binta var också med i Million Styles video Supastar och i Cromes: Ben & Jerry. Binta och Vendela medverkade i Melodifestivalen. Vendela vann en DancehallQueen-tävling i Ghana. Alla tjejerna var med  och spelade in  Salif feat.Ray Lavenders musikvideo till låten Bang Bang! Vendela och Mathilde medverkade som dansare i videon Känn dig Fri med Panetoz.

Sommaren 2010 höll de två dansläger för barn och ungdomar. De klasser de normalt undervisar går i ett brett spektrum. De undervisar i alla åldrar och på alla möjliga nivåer. Från de som vill vara med och dansa för motionens skull och barngrupper med lek och dans, till de klasser som vill satsa hårt och verkligen vill utvecklas i sin dans. Binta håller en grupp Rebound som hon tränar och där kraven är hårda och på samma sätt tränar Vendela gruppen Revolution. Tillsammans tränar de även en grupp för yngre barn, nämligen Reswag. Dessa grupper kallas tillsammans med Blackout för Blackout Family och mer om det har jag skrivit HÄR!

URF 2010

Sedan var det dags för 2010 års Uppsala Reggaefestival. Blackout blev bokade igen och körde ett nytt nummer:

Mathilde och Binta var också inbokade av artisten I-mosa på samma festival, som bakgrundsdansare.

Missa inte att Uppsala Reggaefestival har Dans som specialtema i år och Blackout kommer förstås att vara där!!

Fortsättning följer…

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Story of Blackout DanceCrew Del: 2

  1. Pingback: Story of Blackout DanceCrew Del: 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Story of Blackout DanceCrew Del: 2 […]