En inblick i det Nya Afrika

Mama Koto, Gambia, 2011

Mina två senaste resor i Gambia har inte bara varit helt fantastiska, de har också gett mig insyn i det Nya Afrika som håller på att utvecklas och som det talas mycket om. Förändringarna jag sett under dessa år, sedan jag första gången besökte Gambia som 15-åring 1986 tills nu, 2011 har varit enorma. Fattigdomen är fortfarande påfallande och påtaglig på många håll. Den är hjärtskärande och frustrerande. Det enkla livet, som är väldigt komplicerat att leva är många människors vardag.

Samtidigt finns det också en annan sanning. En utveckling som går i rekordfart. En utveckling som går som en blixt genom Afrika i form av utbildning, medvetenhet, en vilja att skapa, av globaliseringen. Ett folk, flera folk som vill mer. Som vill sätta sitt eget pris på sina egna råvaror. Som vill bryta kättingarna från vristerna och slå sig fri ur fattigdomen. På sina villkor. Med sina egna ideér och tillsammans med ett folk.

Vad har Rwanda endast 17 år efter folkmordet, då 800 000 människor dog inom loppet av bara 100 dagar, lyckats genomföra som varken USA eller en massa andra länder har lyckats med? Om en del av detta handlade en dokumentär som sändes i Onsdags. För dig som vill ta del av Afrikas explosionsartade utveckling eller som är nyfiken på det Nya Afrika, som vi sett så lite av, titta gärna på den HÄR!

Youssou Ndour ´s fantastiska New Africa, han såg det Nya Afrika börja växa fram för flera år sedan…

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”En inblick i det Nya Afrika

  1. Visst var det ett jätteintressant program, jag bara önskade att det var del ett i en serie av fler.
    Kunskapskanalen har haft många bra program de också!

  2. Pingback: Tonårsmorsa´s Nyårskrönika 2011 | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.