Välkommen tillbaka bloggläsare

I drygt sex år har jag bloggat. Jag började i Juni 2005. Mycket har avhandlats sedan dess och det mesta har varit riktigt, riktigt roligt!

Varje sommar är det samma sak. Mina läsare tar bloggsemester. I slutet av Maj, början av Juni börjar läsarstatistiken sjunka lite smått… Under sommarmånaderna är läsarantalet som lägst under hela året. Första gången trodde jag att jag skrev saker som skrämde bort mina läsare och kunde inte se sambandet. Nu vet jag att det är övergående. Så även om tusentals läsare fortfarande läser mig även sommartid, så är det ändå nästan en tredjedel färre tror jag, som läser under sommaren. Runt Uppsala Reggaefestival så börjar läsarantalet stiga igen, sakta men säkert för att strax efter skolstart vara rätt många som kommit tillbaka. Eller egentligen är jag inte så säker på att det är de gamla som kommer tillbaka eller nya läsare, jag kan ju bara se att många läser, men jag gissar att det är lite blandat nya och gamla läsare.

I takt med att läsarantalet stiger och hösten gör sitt antågande, så stiger min egen ”bloggtemperatur”. Jag bloggar oftare, med mer energi och lägger ned mer tid på mina inlägg. Oftast gör hösten att jag har lite mer att skriva om också. Det är skolstart, evenemang och annat som rullar på…

Något som varit tydligt länge är att det är mycket, mycket färre som kommenterar. Det tror jag har två förklaringar: 1. Jag har blivit sämre på att själv svara på kommentarer. 2. Jag har nästan helt slutat kommentera andra bloggares inlägg.

Man får det man skördar, liksom. Det är okej ändå. Det är klart att kommentarer alltid är väldigt roligt och peppande att få, men jag kan se att folk fortfarande läser så det är okej ändå. Det är ju ganska poänglöst att kommentera bara för sakens skull!

Jag vet att många av mina läsare följer bloggen av väldigt olika skäl. Några för mina inlägg om Gambia, andra för Dancehall och Blackout, andra för mina vardagsuppdateringar, andra för samhällsdebatter, humorinlägg och väldigt ofta för blandningen. Det är det jag själv gillar. Att jag kan blanda hej vilt och skriva om det som för tillfället kommer upp i mitt huvud eller mitt liv.

Vad ville jag ha sagt med det här inlägget? Jo, välkommen tillbaka alla gamla läsare, välkommen till er nya läsare och skönt att ha er kvar, till er läsare som läst hela sommaren! 🙂

Tips på blogginlägg mottages alltid tacksamt! Nu kör vi vidare!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Välkommen tillbaka bloggläsare

 1. Tubamannen: Absolut! Jag tycker det är rätt skönt att se att läsarantalet sjunker så under sommaren, för det innebär troligen att folk tar sig tid att verkligen njuta av sommaren! Själv känner jag också att jag visserligen har mer tid att skriva, men ändå så försvinner lite av inspirationen. Det är roligare att skriva på hösten igen. Sedan är det förstås alltid kul att få läsarna tillbaka! 🙂

 2. Tacktack! Fast jag är ju sån som läser även sommartid! Till och med när jag fick förmånen att träffa dej IRL 🙂
  Fortsätt blanda och ge, det är det som gör din blogg till din!

 3. Jag noterade inte samma nedgång vad gäller statistiken på min blogg. Jag har vanligen runt 600 läsare per dag. Och inte skrev jag om nåt särskilt intressant i somras, heller… Men jag tror att det ligger nåt i det du skriver om hur man sår för man skörda – alltså att svara på de kommentarer man får och att kommentera hos andra… För just DETTA fenomen märker jag av hos mig själv, mer än sommaren…

  Jag läser det mesta på din blogg för att jag tycker att du tar upp viktiga och engagerande ämnen. Fortsätt med det!!! Jag har inget direkt önskemål, men fortsätt var aktuell och engagerande! Och så gillar jag Mabou, mer Mabou! 😛

 4. Jag tycker jag är mkt sämre på att kommentera sedan jag själv slutade blogga och framförallt i de som jag har kontakt med via fb. kram

 5. LiLo: Ja, det är tur det att några läsare orkar hela sommaren, annars skulle det kännas bra mycket tristare att skriva. 🙂

  Tofflan: Lustigt. Men det kanske beror på vilka läsare man har också. Jag noterar samma sjunkande siffror varje sommar och så höjs de som sagt igen på hösten. Det är sant med att kommentera hos andra, då får man mest läsare och kommentarer, det är bara det att man inte alltid hinner, liksom. Står det mellan att skriva ett nytt inlägg, eller svara på kommentarer, så skriver jag oftast ett nytt inlägg. Som sagt, som man sår får man skörda! 😉 Tack för tipset, ska se om det kan bli lite mer Mabou. 🙂

  sarah: Ja, just det, det låter i och för sig rimligt. Men där sa du något annat också. Eftersom jag lägger upp mina blogglänkar på facebook, twitter och google+ så märker jag att en del av kommentarerna flyttat sig dit också. På ett sätt är det kul, för då får man lite spridning på läsarna, det som är lite synd är att diskussionen om ett inlägg blir så spritt och inte har något sammanhängande, liksom! Kram! ♥ P.S. Jag saknar din blogg, en av få som jag läste ofta!! D.S.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.