En helg i matens tecken

Förutom att den här helgen har gått i familjens tecken och återföreningens tecken, så har den också gått i matens tecken. Jag har verkligen ansträngt mig för att bjuda familjen på god mat. Ni vet när man känner att man vill göra det där lilla extra.

Fredag gjorde jag kycklingfilé med hasselbackspotatis, gräddsås och stekta grönsaker och vitlöksbröd. Jag är inte helt säker på att vitlöksbrödet passade helt till denna rätt, men det var mellandottern Jai som beställt, så det fick bli det också och eftersom båda bröden gick åt så gissar jag att det inte skar sig helt i alla fall. Till efterrätt blev det glass i stora lass, höll jag på att skriva, men sanningen att säga så orkade ingen äta glassen så del blev kvar till på Lördagen.

På Lördagen skulle då Binta komma hem från Jamaica efter 3 månader, så jag klurade en hel del på vilken mat jag skulle bjuda på. Först var jag inne på kött och bearnaisesås, som jag vet att hon älskar, men sedan bestämde jag i stället för att göra en kalvstek, kokt potatis, gräddsås, morotsslantar och svartvinbärsgel´e!

Trots att det blev mycket senare med maten än planerat, så blev det ändå riktigt, riktigt bra!! (Har tyvärr inga matbilder från i Lördags, men jag kan garantera att det blev en riktigt kanongod middag.) Isa, min lilla kökstjej hade bakat fantastiskt goda bullar. Stora, saftiga och som sagt väldigt goda. Sammantaget måste jag därför utse den här helgen till en helg som gått i matens tecken! Men gott har det varit och jag klagar inte ett dugg! 🙂

Däremot börjar jag fundera mer och mer på det här med att jag tycker mat blir en mer central punkt och viktigare i mitt liv, ju äldre jag blir. Är det bara jag som känner så, eller är det något som hänger ihop med åldern för de flesta?

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”En helg i matens tecken

  1. Johnny Söderberg: Ja, det var verkligen jättegott! Till och med såsen som kan bli väldigt olika, har jag märkt, trots att jag tycker jag gör likadant varje gång. Men den här gången lyckades jag verkligen! 🙂

  2. Det där verkade då rysligt gott!
    Själv är jag nog tvärtom så att jag var matgalen när jag var ung, och nu skiter jag i det mer och mer.
    Förr stoppades det korvar, lagades sylta och gjordes egen paté här till jul, men det var längesedan nu… 😀
    Vi samlades ofta en hel sudd vänner och åt tillsammans också, men nu är det inte så längre.
    Jag äter förvisso tillsammans med vänner ibland, men det blir inte så ofta, och då är det oftast en och en liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.