For English, click HERE!
Kokos och couscous blandat
Chackry är en Gambiansk efterrätt som jag skrivit om tidigare. Den smakar väldigt fräsch och även om ingredienserna låter som de inte passar ihop, så gör de verkligen det! Vill du prova en ny dessert, så våga testa denna, för den är verkligen god!
Här kommer receptet (jag har haft det ute tidigare med):
3 dl. cous-cous
½ dl. kokos
2 ½ kokande vatten
4 msk. smör
Smält smöret. Häll i kokande vatten. Rör i couscousen och kokosen. Ställ sedan i kylskåpet tills det är dags att äta. (Denna efterrätt kan alltså förberedas INNAN och man kan även äta den flera dagar)
SÅSEN.
3 dl. grädde
250 gram keso
1 liter mild Yoghurt med vaniljsmak
3 msk. vaniljsocker
1 ½ dl. strösocker
1 burk krossad ananas (om man inte gillar ananas behöver man inte ha det i, men det förhöjer smaken)
Vispa grädden löst
blanda i yoghurt, vaniljsocker, socker, ananas och keso och rör om.
Låt stå i kylskåpet tills det är dags att äta.
Smakar toppen! Socker kan förstås tas bort lite eller tillsättas lite efter smak och tycke, det går också bra att testa lite egna varianter! Lycka till!
Såsen, som ska vara lite kornig av keson.
Läs även andra bloggares åsikter om bilder, chackry, efterrätt, dessert, gambia, afrikansk mat, gambiansk efterrätt,
Så spännande, får nog testa det någon gång! 🙂
Hoppas att allt är bra med dig?
Kram Maya
Ääääääälskar Chackry……. härligt me receptet……Taaaaaack…o krrraaaam
Maya: Ja, det ska du absolut göra! Det är verkligen gott! Allt är bara fint med mig, tack! Kram!
Marianne Blomgren: Ja, visst är det gott?!! 🙂 Kram till dig mamma Jacco! ♥
Pingback: Orolig mamma önskar att tiden gick lite snabbare | Tonårsmorsa – Fatou
Pingback: Helgen i Ord och Bilder | Tonårsmorsa – Fatou