Ett politikerfritt Sverige?

Finns det NÅGON riksdagspolitiker som blivit grundligt granskad av media för fiffel, som faktiskt har klarat sig? Frågan känns relevant i allra högsta grad.

Krav på Juholts avgång börjar bli allt mer högljudd och jämförelser med Mona Sahlins Tobleroneaffär jämförs och får Juholts ”misstag” att framstå som allt mer grovt.

Det finns helt klart en poäng i det. Men så börjar jag samtidigt fundera på frågan ovan. Om alla politiker som fifflat på ett eller annat sätt, medvetet eller omedvetet, ska avgå, då undrar jag: får vi några politiker kvar alls? Och frågan ovan: ”Finns det någon riksdagspolitiker som blivit grundligt granskad av media för fiffel, som faktiskt har klarat sig?”känns allt mer relevant. Någon som vet?

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Ett politikerfritt Sverige?

 1. Ja Mona kom ju tillbaka trots hennes problem dessutom så har dom flesta i riksdagen blivit utsatta för vis mån av granskning men Håkan ämnar ju att bli kanske våran statsminister i framtiden och de ser inte bra ut om han har hållt på med bedrägeri.

 2. Karl: Ja, men det tog väldigt många år och Mona var väl också på väg att bli stadsminister när det begav sig, om jag inte minns helt fel? Håller med om att en stadsminister inte ska ha hållit på med bedrägeri.

  Jerry: Japp, samma länk som jag har i inlägget ovan! 🙂 Ang. avgång så tror jag det kommer… Sista ordet är ännu inte sagt än…

 3. Känns som att toppolitikernas partier (om ledarna nu ska få boendet betalt) borde anlita ekonomiska rådgivare som kunde sätta sig in i alla regler kring förmånerna.

  Man kan ju tänka sig att höga politiker har mycket att sätta sig in i på jobbet. Men det är bara så onödigt klantigt att riskera allt för att man inte har satt sig in i reglerna.

  Jag tror faktiskt inte att de högsta topparna är så korkade att de fiffla med flit.
  Läs Mona Sahins självbiografi så förstår ni..

  Men säker kan man ju tyvärr inte vara. Tyvärr.

  De riskerar ju inte bara att dra ner sitt eget förtroende i smutsen, utan hela sitt partis och kanske alla politikers…
  Så onödigt korkat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.