För många år sedan, rättare sagt typ 19 år sedan arbetade jag på ett bokcafé i Uppsala. Där sålde vi en massa goda bakverk och jag lagade även Gambiansk mat som dagens rätt måndag-fredag. Hur som helst så lärde jag mig att baka världens enklaste arraksbollar där. För att göra ”riktiga” arraksbollar från grunden, så ska man ju först göra en sockerkaka, så det tar ju lite tid. Men de har arraksbollarna är suveränt goda och väldigt enkla. Nu hade jag inte gjort dem på så väldigt många år, så jag fick testa mig fram lite idag, men resultatet blev helt fantastiskt! Godare än på vilket konditori som helst.
Så här gjorde jag:
Jag blandade ihop alla ingredienser:
1 pkt sockerkaksmix
1 dl arraks punschextrakt (handlade den på ICA)
3-4 matskedar kakao (hällde i på en höft)
50-75 gram smält margarin (samma här, hällde i lite på måfå)
Sedan rullade jag dem i chokladströssel
Vill man bjuda på dem, så ser det trevligare ut att sätta dem på en bit små ”bullpapper”. Hur enkelt som helst och verkligen supergott! Blir perfekta till Lördagsmyset!
Läs även andra bloggares åsikter om myrstack, myrstackar, arraksboll, baka, recept, godsaker,
Alltså, bakar du sockerkakan först o sen smular i eller vad? *sorry…e lite trög*
Kram
När blir man bjuden på fika, då??? 😉
Soulsister: Nej, med det här receptet behöver du inte ens baka sockerkakan, du använder bara färdig mix. Alltså mixpulvret blandat med resten av ingredienserna! Bra, va?!! 😀
Tofflan: Ja, det får vi väl planera in framöver då! 😉
Pingback: Varmt välkommen till nya bloggen | Tonårsmorsa – Fatou