Fisk- och Skaldjursgryta med Vitlöksbröd

OBS! Grytan på bilden var inte fisk- och skaldjursgrytan från igår, utan en bild jag tagit tidigare, men den ger lite tips på hur man kan variera en fisk- och skaldjursgryta!

Igår gjorde jag en fisk- och skaldjursgryta med vitlöksbröd, som blev väldigt populär. På förfrågan kommer receptet här:

6 dl Färdig Skaldjurssoppa (Man kan förstås laga en egen också)

400 gram Lax

400 gram Torsk

1 fiskbuljong-tärning

Frivillig mängd räkor

550 gram rotfrukter (Jag använde frysta, men man kan naturligtvis köpa färska om man vill det)

salt och svartpeppar

½-1 citron

Vitlöksbröd

Tillaga vitlöksbrödet enl instruktioner. Ha skaldjurssoppan som grund. Jag använde en enkel, helt vanlig skaldjurssoppa, hällde i sex dl vatten och en tärning fiskbuljong. Därefter la jag i rotfrukterna och lät det puttra en stund. Jag skar upp fisken i ganska stora bitar och la ner dem i grytan och även ett helt gäng räkor. Jag smakade av grytan med salt och peppar.

När brödet var klart i ugnen pressade jag i drygt en halv citron och sedan var grytan klar att servera.

Grytan var väldigt ”matig” och kändes som en gryta och inte en soppa. Vill man ”piffa till den” ännu mer kan man förstås garnera med musslor eller andra skaldjur. Det som är fördelen är att man kan anpassa tillagningen av grytan efter den tid man har och energi att lägga ner på grytan. Du kan ju göra allt ifrån att tillaga i princip allt själv, till att köpa alla ingredienser färdiga och bara blanda ihop. Välj själv efter tid, energi, ekonomi och förmåga!

*Såg när jag skrev receptet att torsk tycks vara en utrotningshotad fisk. Jag har redan gjort min miss, men om du vill göra det bättre än mig så byter du förstås ut torsken mot någon annan lämplig fisksort!

Lycka till och smaklig måltid!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Välkommen att kommentera. Du kan välja om du vill kommentera med wordpress, facebook eller google+ genom att klicka på de små ikonerna ovan. Håll god ton, inga personangrepp och håll dig till ämnet och inom lagens ramar. Alla kommentarer är modererade och godkänns så snart jag får möjlighet. Kommentera gärna i stort och smått. Jag försöker svara på alla kommentarer, men ibland kan det dröja lite. Ordet är fritt, ordet är ditt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.