Min heta natt med Jerry Springer

Jag ser väldigt, väldigt sällan på TV. När jag ser något så är det Nyhetsmorgon eller Debattprogram av olika slag. Någon gång en dokumentär och väldigt sällan filmer, även om det händer. På tv, förresten, de tv-program jag ser, är oftast på webben dessutom.

Men det har funnits andra tider. Typ 1995. För alltså hela 16 år sen, hade jag en period när jag såg en hel del Amerikanska talkshows och liknande. Det var Oprah Winfrey, Ricky Lake och Jerry Springer. Jag har för mig att det fanns nån som hette Jenny-nånting också. Oprah kan jag än i dag tycka gjorde en hel del högkvalitativa program. Ricky Lake kändes rätt ungdomsinriktat när det begav sig och jag tvivlar på att jag skulle se ett enda program om det sändes i dag, även om jag var rätt förtjust i det på den tiden som ren tv-underhållning.

Jerry Springer var… Ja, vad säger man? Jag gillar inte att ge folk klassindelningar som de inte känner igen sig i, eller som ett nedvärderande epitet, då jag inte anser att det har något med människovärdet att göra eller att man skulle vara en bättre/sämre människa för att man får en specifik klassindelning. Jag har en bakgrund och ursprung av stark och stolt arbetarklass, men det är inte det ordet jag söker heller. När jag tänker Jerry Springer, så tänker jag typ lowclass. Det handlar inte så mycket om klassindelning som för att försöka finna ett ord som inte nedvärderar, samtidigt som det gör just det, då jag tycker att programmet håller en oerhörd låg klass, samtidigt som man valt att ta in personer i olika utsatta situationer och sedan skapa konflikter. Det handlar alltså om att jag framför allt vill sätta en stämpel på programmet, än de människor som medverkar. När det programmet gick för 16 år sedan, så minns jag att debatten gick rätt het om att det skulle vara uppgjort. Jag måste erkänna att jag inte kan förneka att misstanken finns…

Nåja, vad jag vill komma fram till är att programmet Jerry Springer var ett riktigt skitprogram redan för 16 år sedan och till och med som underhållning på låg nivå, höll det hela en riktigt kass standard. Att programmet skulle överleva i 16 år, hade jag aldrig kunnat ana, men det ser faktiskt inte bättre ut.

Nu har jag legat i princip däckad i några dagar av feber och en dunderförkylning. Härom natten vaknade jag till och slog på TV ´n en stund och döm om min förvåning när jag såg Jerry Springer ´s show. Om man kan bli mer förvånad än så, var det just det jag blev när jag insåg att programmet lyckats med något jag trott vara helt omöjligt: att gå från att vara helt kasst till att vara ÄNNU MER kasst! Hur är detta möjligt?

Från att ha varit ett program där gästerna hoppar på varandra för att slåss någon gång per program, så satt man nu i princip inte längre i stolarna, utan de flesta gäster stod upp på scenen en bit i från varandra, med vakter utspridda och man hoppade på varandra konstant och dessa vakter försökte bryta slagsmålen. Inte nog med detta. När publiken ibland försökte ställa frågor, så försökte de också hoppa upp på scenen för att slåss med gästerna. Varpå dessa gorillaliknande vakter spärrade vägen för publikens försök att ta sig upp på scenen.

Men… nu till det värsta. De flesta av de kvinnor i publiken som ställde sig upp för att kommentera showen och fick en mick framstucken till munnen… ja, de drog helt enkelt upp sina tröjor för att visa sina bröst. Först tänkte jag att det kanske var något specifikt program mot bröstcancer eller liknande, men nej jag såg ingen sån reklam och det var alltså inte en ur publiken, utan under hela showens gång så var det säkert 10-15 kvinnor som gjorde exakt samma sak. De gav sig ut för att vilja kommentera gästerna, men så snart kamerorna riktades emot dem, så drog de alltså upp sina tröjor!!

Mot slutet av programmet så var det en vuxen kvinna och hennes mamma som visade sina bröst tillsammans. De blev så uppmärksammade för det, så man valde att plocka upp dessa två kvinnor: mor och dotter på scenen för att åter visa sina bröst. Väl på scenen så nöjde de sig inte med att visa tuttarna, utan de vände även sina rumpor mot publiken och drog ner sina byxor!! Naturligtvis ”maskerades” alla intima kroppsdelar, tuttar som rumpor, i vanlig Amerikansk anda, tillsammans med alla ”beep” under svordomar, vilket i just detta program gör att det låter så här ibland: ”I *beeep* you *beeep* when *beeep* and I want to *beeep* and *beeep* and this *beeeeeeeep* *beeeeeeeeep* *beeeeeeeeep* You hear me?”

Blandat med de censurerade bilderna så blir programmet ett fullständigt misslyckande ens som underhållning. Att jag för 16 år sedan såg programmet som tidvis underhållande, även om jag redan då tyckte att det var extremt överdrivet, vet jag inte om man kan skylla på min ålder eller oförstånd, ren dumhet eller helt enkelt för att programmet urartat desto värre med tiden? Troligen är det en kombination av alltihop.

För er som tror att jag överdriver eller skämtar, så kan man se utvalda avsnitt på Jerry Springers Hemsida. Det går också att finna en del på Youtube, men jag måste ändå varna för att om du inte ligger sjuk med feber och febrilt försöker finna ett sätt att slå ihjäl tiden, så är det extremt slöseri med tid att titta!!

Jo, det blev en feberhet natt med Jerry Springer och hans gäster, men jag tvivlar skarpt på att det blir några fler…

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Min heta natt med Jerry Springer

  1. Det är uppgjort, från början till slut. Jag tycker det är skit-TV på ren svenska. De som är med njuter av att visa upp sig och ibland så blir det tragikomiskt det hela. Jag har sett några avsnitt precis som dig för många år sedan och sedan nu och konstaterar att det kunde bli sämre.
    Hoppas du kryar på dig, utan Jerry Springer… men med kram från han utan Springer efter sig… (;-) KRAM!

  2. Jerry: Ja, det känns rätt givet att det är uppgjort och jag håller med om att det är skit-tv! Frågan är om de ”njuter av att visa upp sig” eller om det är helt uppgjort, att de faktiskt får betalt för att agera amatörskådisar? Jag hoppas också att jag kryar på mig snart, för nu är jag trött på att vara sjuk! 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.