One Knock Event

I Fredags var det då One Knock EventGrand i Uppsala. Det var en drogfri ungdomstillställning från 15 år med Dancehall i fokus! Arrangörer var Blackout DanceCompany och Pide Productions. Skank Store Uppsala var sponsor på eventet och stod bland annat för priserna i batteln.

Bakom scenen innan eventet började var det full fart på alla artister. Det skulle sminkas, smyckas, kläs på och träna in de sista stegen. Och fotas.

Mabou med sin dansgrupp Reswag DanceCrew. Från vänster: Aminata, Binta, Mabou, Sally och Isabelle.

Reswag – en ung med tung grupp med lots of swag!

Mammorna och svägerskorna – jag och fina Aji.

Jai stod egentligen i garderoben, men fick agera sminkös också.

Mina fina tjejer Hareg, Isatou och Midia ingick i kioskligan/barligan och såg till att alla artister och gäster försågs med dryck, godis och toasts.

Binta och Vendela från Blackout och Sepideh från Pide Productions presenterade arrangemanget

Reswag höll i en av de första showerna för kvällen

Publiken var på topp. Jai med ett gäng danstjejer.

Här dansar Unbreakables från Stockholm

Det var många dansshower under kvällen och de som deltog kom från både Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Örebro och även en dansartist från Jamaica. Nämligen Fire di Blackz.

Fri dans på dansgolvet gjorde att publiken också fick chans att shake loss. Här Aminata från Reswag som ger allt hon har.

Sedan började då battle. Man battlade två och två mot andra par som lottades. I juryn sitter från vänster: Vendela Blackout Uppsala/Stockholm, Julie DHQ från Bowdown Malmö, Binta Blackout Uppsala/Stockholm och Fire Di Blackz Jamaica.

Det var väldigt många som tävlade i battle och de gjorde det med tempo. Alla var verkligen jätteduktiga och jag är glad att jag inte satt i någon jury. Vinnare blev i alla fall Jeremy och Melina från Rebound Dancecrew! De är ju riktigt duktiga på det de gör, så det kanske inte är så förvånande, men riktigt roligt att de vann i alla fall. Både Jeremy och Melina brukar hoppa in som danslärare för Binta och Vendela när det krävs och Melina är även inhoppare i Blackout. Bland annat när de uppträdde i TV 4:s Talang 2011.

På andra plats kom Mabou och Sally (Mabou ´s kusin som också dansar i Reswag). De var riktigt, riktigt grymma!

Binta hade gjort klart för Mabou innan att det inte fanns en chans att han skulle gå vidare. Hon sa att de små fick tävla på samma villkor som de vuxna och att de möjligen skulle ha avskilda tävlingar i framtiden med indelning för de mindre barnen. Men jag tror att Binta blev lika förvånad som mig när Mabou och Sally hoppade in på dansgolvet och gav allt de hade. De höll högt tempo och hade riktigt bra steg. De sista omgångarna var riktigt svåra då konkurrensen hårdnade. Till slut var det bara Mabou/Sally och Melina/Jeremy kvar och jag såg på Mabou att han insåg att han var chanslös när Melina hoppade ner i en snygg splitt. Men att en 8-åring och 9-åring kommer tvåa på sin första battle var grymt! Sammanlagt skulle jag gissa att det var mellan 30-50 ungdomar som tävlade.

Mabou ´s och Sally ´s ena battle (jag tror det var den näst sista) kan ni se HÄR!

När jag sent på natten åkte hem så kände jag mig glad och nöjd över hela evenemanget. Visserligen hade det fått plats fler på evenemanget, men jag kände ändå att det var genuint, då alla som var där var riktigt intresserade av dancehall. Jag var också glatt överraskade att så många ungdomar som lätt skulle kunna gå på vanlig krog, i stället valde att gå till ett drogfritt evenemang för yngre personer och det får mig att inse hur viktig dansen är för de som håller på med den och har det som intresse. Fler liknande evenemang skulle jag gärna delta i.

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”One Knock Event

 1. Pingback: Packa upp…

 2. Gud vilka roliga bilder för Mabou att ha när han blir äldre!Fulla av humor och supergulliga 🙂

  Jag är dock negativ till att sexualisera barn som tjejen som posar utmanande i rött läppstift. Även om jag vet att det är på skoj och att det såklart hör till en roll i dansen.

  På ett åttaårskalas som vi var bjudna till var en av lekarna topmodel där en pappa var domare/ jury och en mamma var typ ”Tyra” och en brorsa ”kameraman”. Och 4-12 åriga tjejer skulle catwalka, posa ”sexigt”, göra uppdrag utifrån ”Tyra mail” och röstas ut eller inte med motivation från ”domaren”.

  Vi ursäktade oss och tackade för kalaset och gick hem. Det kändes som en konstig lek på ett kalas.

  Kanke inte har nåt med dansen att göra men jag kom att tänka på det när jag såg bilderna.

  Men Mabou och tjejerna dansar jättebra!

 3. mariebrima: Jag förstår vad du menar, men håller inte alls med dig i detta. För mig handlar smink absolut inte om någon som helst sexualisering. Minns själv när jag började sminka mig och förtjusningen i att kunna använda smink för att förändra utseendet, i likhet med när man sminkar och klär ut sig till clown, påskkärring eller vad som helst. Att sminka upp yngre barn inför en show är stort för barnen och spännande, men precis som om de hade varit på en halloweenfest, så åkte lösögonfransar och örhängen av ett efter ett när själva showen var slut, trots att det fortfarande var fest och tävlingar kvar. Alla flickorna hade knallrött läppstift, varsin lösögonfrans och stora örhängen.

  Jag förstår att Tyra show kändes märkligt på ett barnkalas, även om jag skulle gissa att det anordnades för att göra något ”annorlunda”. Jag tror säkert att de såg det osm en rolig lek, sen kan man undra hur ”rolig” leken blir för barnen när de ska röstas ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Packa upp… skriver:

  […] One Knock Event […]