Packa upp…

Efter en galen natt på Grand med alla mina fyra barn i fredags, var tanken att jag skulle vara flytthjälp till min lillebror, hans fru och son, som köpt ett jättefint hus utanför Uppsala på Lördagen. (Bilderna i detta inlägg är någon vecka gammalt.)

Det tog ett tag att komma ur sängen och när jag väl lyckades med det, så var det bara att ge sig iväg. När vi kom dit var de flesta grejerna överflyttade redan, då de börjat några dagar innan planeringen från början. Det som återstod var då att plocka upp ur kartonger. Jag har ingen aning om var brorsan och hans fru gömt alla dessa saker som låg i kartongerna, för i den förra, rätt lilla lägenheten var det stilrent och modernt. Inga saker som bara låg framme för att samla damm.

Men nu när kartongerna var här, så visade det sig att de var väldigt många. Det är svårt att plocka upp saker åt någon annan. När jag en lång stund stått och frågat min svägerska: ”Var ska det här stå? Var ska jag lägga den här? Var vill du ha denna?” bytte jag taktik. Jag tog inte någon kartong själv, utan beordrade svägerskan att ”ge mig jobb. Ge mig en kartong och berätta vad jag ska göra med innehållet.”

Då gick det bra mycket enklare! ”Ta den här kartongen och lägg sakerna i lådan i bokhyllan” eller ”ta den här kartongen och packa upp den i badrummet uppe” eller ”ställ in de här sakerna i städskåpet”. Sortera är roligt. Särskilt när det finns så gott om plats att sortera. En låda för medicin, en låda för smink, en låda för glödlampor, en låda… ja, ni fattar!

Vi var många som hjälptes åt och därför kändes inte jobbet särskilt svårt eller tungt. Svägerskans föräldrar och syskon var där, brorsans mamma, vår andra bror och hans fru, pappa, jag och Mabou, min bror och hand fru, förstås.

Vi avslutade kvällen med att vi blev bjudna på hämtmat från chinarestaurang och det var kanongott. Faktum är att vi alla, hela tolv personer, om jag inte minns fel, fick plats i köket. Så ska man ha det när man har det som sämst!

En liten kille som bytte ut en liten tvåa i stan mot ett modernt, stort hus med eget rum och uteplats och ett spa i ena badrummet som gör mig grön av avund. Så vill han ha det! Bara det bästa är gott nog!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.