Oskyldigt dömd

Aftonbladet skriver idag om livstidsdömde Michael Morton som suttit oskyldigt fängslad i 25 år för mord på sin hustru. Inte nog med att han har blivit anklagad i 25 år, för ett brott han inte har begått. Han har blivit anklagad för att ha utfört det på sin fru.

Och som inte det skulle vara nog att han fått 25 år av sitt liv förstört, så har den verkliga gärningsmannen spankulerat runt på våra gator i 25 år, som en helt fri man. Och hann dessutom kanske till och med mörda ännu en person, medan fel person satt inspärrad.

Jag har många skäl till att vara emot dödsstraff. Det här är ännu ett. Tack och lov hann han i alla fall få sin upprättelse. Och tack och lov finns det tid att döma rätt person för brottet.

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Oskyldigt dömd

  1. Ã…h, när du skriver såna här kloka och ”tunga” inlägg som de sista vet jag aldrig vad jag ska kommentera.

    Utom just det då, dom är kloka och som vanligt genomtänkta, med en fin ton.

    Kram

Välkommen att kommentera. Du kan välja om du vill kommentera med wordpress, facebook eller google+ genom att klicka på de små ikonerna ovan. Håll god ton, inga personangrepp och håll dig till ämnet och inom lagens ramar. Alla kommentarer är modererade och godkänns så snart jag får möjlighet. Kommentera gärna i stort och smått. Jag försöker svara på alla kommentarer, men ibland kan det dröja lite. Ordet är fritt, ordet är ditt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.