Lördagspyssel


I Lördags var Mabou och jag på Panduro och letade pyssel. Ja, där är det ju inte så svårt att hitta pyssel, svårigheten är snarare att inte ruinera sig på vägen…

Nåja, vi köpte i alla fall ljusmassa, små glas och vekar och sedan gick vi hem och tillverkade ljus.

Den översta la jag sand från Gambia i botten på och sedan ställde jag ner fyra snäckor som jag plockat på min favoritstrand i Gambia. Därefter hällde jag på ljusgelé, blandad med yasminedoft.

Det andra ljuset hällde vi i en annan doft och lite röd och grön karamellfärg. Färgen rörde vi bara runt lite försiktigt, så det blev lite marmorerat och färgade ”bubblor” i ljuset. Därefter la Mabou ner en enkrona och två glaskulor i. Kronan syns inte på bilden, men det gör kulorna, som han la ner bara en liten bit ner i ljusmassan, så att de sticker upp en bit ovanför.

Till sist gjorde Mabou ett annat ljus med mer grönfärg och så gjorde vi mycket luftbubblor, då det blev rätt snyggt.

Tyvärr är det inte lika snyggt på bilderna, som i verkligheten, men vi blev i alla fall riktigt nöjda.

Sedan passade Mabou på att baka en uppsättning pepparkakor också och det passade ju fint att fika på under pysslandet!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Välkommen att kommentera. Du kan välja om du vill kommentera med wordpress, facebook eller google+ genom att klicka på de små ikonerna ovan. Håll god ton, inga personangrepp och håll dig till ämnet och inom lagens ramar. Alla kommentarer är modererade och godkänns så snart jag får möjlighet. Kommentera gärna i stort och smått. Jag försöker svara på alla kommentarer, men ibland kan det dröja lite. Ordet är fritt, ordet är ditt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.