Det som är svårt att tala om…

Sexuella övergrepp är en sån sak som det kan vara väldigt svårt att tala om. Av just den anledningen tror jag att det är särskilt viktigt att just prata om det!

Jag vill inte mäta ”grader i helvetet” genom att säga att det är ”värre” för en pojke att bli utsatt än för en flicka, jag tror att upplevelsen är rent personlig och kan inte mätas på en smärtskala.

Däremot tror jag att det är än mer tabu att tala om sexuella övergrepp på pojkar än på flickor. Jag tror också att mörkertalet kan vara större bland pojkar än flickor, just för att det är mer tabubelagt.

Därför vill jag uppmärksamma dig som läser min blogg att minnas och våga tala om pojkar som blir utsatta för sexuella övergrepp. Jag vill också uppmana dig till att inte blunda, utan våga öppna ögonen och tala om det, även om det är smärtsamt, svårt och jobbigt!

Kanal 24 kan du se många klipp som fokuserar specifikt på just pojkar som utsatts för sexuella övergrepp här. Thor-Björn Bergman gör fantastiska, men fruktansvärda filmer som sätter fokus på barnen. Jag har tidigare skrivit om Thor-Björns filmprojekt HÄR!

Patrik Sjöberg har skrivit om sina egna övergrepp och skriver fortfarande mycket om sexuella övergrepp mot pojkar i idrottsvärlden på sin blogg! Läs boken, läs Patrik´s blogg för att sätta dig in i ämnet.

Den här veckan skriver Aftonbladet en artikelserie som handlar om sexuella övergrepp inom idrotten. Läs den gärna här:

Dömd för våldtäkt-då bytte han namn och kom tillbaka igen

15 domar som skakar Sverige

 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Ett just nu pågående fall i USA har väckt rätt stor uppmärksamhet när en person uppdagade ett sexuellt övergrepp på en 10-årig pojke och där den som upptäckte det hela, vände på klacken och gick därifrån mitt under pågående övergrepp. Se klippet ovan!

En förälders stora mardröm är att våra barn ska bli utsatta, men problemet försvinner inte för att du blundar! Ta till dig kunskap, lär dig mer om ämnet, blunda inte!! Ju mer kunskap du har, desto större chans att du ska kunna förhindra ett övergrepp och om du ändå inte lyckas med det, så finns det i alla fall större chans att du hanterar katastrofen på ett bra sätt för den utsatte, ju mer information du har.

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.