Julkalender Lucka 3

I Lucka 3 vill jag uppmärksamma antirasism. Det finns många sätt att förebygga rasism och det finns många organisationer som synliggör problematiken och jobbar hårt för att stävja den och informera runt omkring den.

För mig är det en självklarhet att människovärdet inte sitter i hudfärg, religion, ursprung, sexualitet eller kultur, samtidigt är jag smärtsamt medveten om att det inte är en självklarhet för alla människor! Det är där vi måste påverka och organisera oss, för att informera och upplysa för att förhindra spridning av fördomar, trångsynthet och hatiska agendor.

Som sagt finns det många som arbetar med detta på olika sätt, men det jag vill slå ett slag för i min julkalender är Expo!

Så här skriver Expo om sig själva:

”Stiftelsen Expo granskar, dokumenterar, analyserar och upplyser om intoleranta grupper och idéer för att stävja dess inflytande i samhället.

Vi är en ideell, privat, politiskt och religiöst obunden stiftelse som startades 1995 på initiativ av bland andra journalisten och författaren Stieg Larsson som också var chefredaktör på tidskriften Expo och vd för stiftelsen fram till sin död 2004.

Vår vision är ett demokratiskt samhälle där människor inte förföljs, trakasseras eller fråntas sina rättigheter på grund av hudfärg, etniskt ursprung, sexuell läggning eller religion. Håller du med? Bli Expo-supporter!”

Om du rent konkret vill stötta Expo, så gör du det antingen genom att bli en supporter. Du kan också beställa böcker från Expo, eller tidningar. Eller varför inte en prenumeration på tidningen Expo? Det finns nog många som kan uppskatta en sån prenumeration! Men man kan till och med beställa en föreläsning eller utbildning i olika frågor och inriktningar i ämnet. Titta mer HÄR!

En fin 3:e December önskar jag dig!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Julkalender Lucka 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.