Jag hedrar inte våldet, men de som faller offer för det

samhälleheader

Hedersstund för Pela och Fadime på Sergelstorg i Stockholm i Juni 2006

Jag har många gånger skrivit om s.k. hedersvåld och förtryck. Jag har många gånger skrivit om Fadime och Pela som är vårt lands mest uppmärksammade fall av detta. Jag länkade till en lång radiodokumentär om Fadime härom året och nu fann jag även en om Pela.

På den HÄR sidan kan du finna både länk till själva radiodokumentären, men även två extralänkar som innehåller dels en intervju med Pela´s ena farbror Reskar som sitter av ett livstidsstraff för mordet men också en länk där Pela´s lillasyster Breen berättar om begravningen.

Jag vill också passa på att tipsa om boken: Hedersmordet på Pelaav Lena Katarina Swanberg, där boken berättas genom Pela´s syster Breens ord.

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

You can leave a response, or trackback from your own site.

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 Responses to “Jag hedrar inte våldet, men de som faller offer för det”

 1. Tofflan skriver:

  Om man vill läsa intervjuer med mördarna kan man läsa boken Varför mördar man sin dotter? Jag fick den av en av mina bloggläsare och tyckte väl sisådär. Förstod egentligen aldrig riktigt syftet med boken.
  http://tofflan.wordpress.com/2011/10/13/varfor-mordar-man-sin-dotter/

  • Fatou skriver:

   Den är säkert intressant ur flera synvinklar, men ändå känns det lite… makabert? Var den det? Som att gotta sig lite i andras olycka. Ja, det gör vi väl alla på ett eller annat sätt lite då och då, men det här känns lite som att gotta sig lite för mycket! Ska läsa din recension i alla fall och se… 🙂

 2. […] Vi ägnade även Pela Atroshi våra tankar den här dagen. (Läs gärna boken om Pela.) […]

Leave a Reply

No Trackbacks.

3 visitors online now
3 guests, 0 members
Max visitors today: 18 at 01:38 pm UTC
This month: 48 at 07-03-2016 09:33 am UTC
This year: 91 at 05-05-2016 07:29 pm UTC
All time: 118 at 11-06-2012 10:20 pm UTC