Drottnings Silvias råd till föräldrar

Drottning Silvia har arbetat med att stoppa utnyttjandet av barn i tolv år. Hon har gett tips i livsstilsmagasinet A perfect guide till föräldrar om hur de kan skydda sina barn och Aftonbladet skriver idag om det och mitt cyniska jag förväntar mig i princip rådet: ”gift dig med en kung och låt SÄPO ta hand om säkerheten.”

Men riktigt så illa är det inte. Hon ger i stället rådet att:

”– Jag skulle vilja råda alla föräldrar att vara lite försiktiga. De kan inte med säkerhet veta vem det är som chattar med deras barn. Ta in datorn i vardagsrummet, öppna upp, låt inte barnen ha en massa hemliga internetkontakter. Idag finns till och med pedofiler som bygger kontakter med barn via datorspel, där man ju också interagerar med varandra, säger hon till A Perfect Guide.”

Jag måste säga att rådet inte känns helt up to date och jag tror alla föräldrar fått det rådet tidigare. Jag tycker i och för sig att det omtvistade rådet är rätt bra och har själv haft familjedatorn i vardagsrummet i alla år och tycker det har gett mig en del insyn i sånt som en förälder bör ha insyn i, samtidigt som barnen haft koll på vad jag själv gör på datorn och vi har haft öppna diskussioner om vad som är okej på nätet och vad som inte är det.

Ändå. Idag känns rådet inte så värdefullt längre, då det sprids i så många kanaler. Framför allt känner jag att det kanske inte är riktigt DÄR (på nätet) som de största farorna lurar eller det som bidrar mest till att barn blir utsatta för sexuella övergrepp, även om det är en av många kanaler.

Jag hade önskat att drottning Silvia med sina 12 års arbete med frågan kunnat ge ett lite mer originellt tips till oss föräldrar!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.