Dilemma

I Söndags hade vi planer. Vi skulle iväg och sälja second hand. Bli av med en massa saker jag länge velat bli av med. I stället vaknade jag med vinterkräksjukan. Jag ska inte gå in på några detaljer, då det känns som de flesta vill bli besparade det.

Nu börjar jag må rätt bra men är satt i ”karantän” av mina kollegor. Ingen vill se mig på jobbet på några dar…

Men jag har ett dilemma. I morgon är det lucia. Jag har strykit sonens nya stjärngosselinne, vi har köpt stjärngossestrut och stjärna och jag smittar antagligen…

Frågan är vad jag gör nu?

 1. Låter sonen gå själv på firandet och inte ha någon som tittar på (vilket ju förstör nästan hela poängen med lucia för ett barn.)
 2. Håller tummarna för att jag inte smittar och går dit ändå?
 3. Går dit, men ställer mig i ett hörn och hoppar över fikat och säger till alla som kommer nära mig att hålla sig på avstånd då jag eventuellt smittar?

Vad skulle du göra?

 

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

14 svar på ”Dilemma

  • Men oj vad nice! Kanske nåt min 22-åriga dotter vill att jag ska sätta på henne?!! Så hon inte tappar strumporna, menar jag! 😛

 1. Är det bara andra dagen du har det så är det ju alternativ 1 som gäller. För du smittar nu och det tror jag inte är så kul om någon får reda på att du smittat dem med just denna farsot.. Jag skulle i alla fall bli sur om jag skulle bli smittad och visste om vem det var som smittat mig. Du har ju nu bloggat om det och kanske är det någon förälder som läser här?

  • Ja, jag hade inte tänkt dölja det direkt, men jag tänker att risken kanske inte är så stor om jag står vid sidan av och inte har närkontakt med människor…

 2. Jag skulle nog välja alternativ nummer tre!! Nu tycker jag i.o.f.s. att det knappast FINNS nåt tråkigare än just Luciatåg.. Men vad gör man inte för sina barn?? Eller för mig numera, barnbarn!!

  • Ja, det lutar nog åt det. Det är inte så kul att lussa utan någon som tittar på. Tycker lucia är rätt mysigt, i alla fall oftast. Men jag funderar på om man kanske ska stå utanför och titta in genom fönstret…? Tråkigt, men då har jag ju i alla fall SETT honom!

 3. ”1.Låter sonen gå själv på firandet och inte ha någon som tittar på (vilket ju förstör nästan hela poängen med lucia för ett barn.)”

  – Min son delar helt och fullt din åsikt om ”hela poången för ett barn” är att en förälder kommer och tittar!!

  Han blev så besviken när det visade sig att det var ett föräldrafritt luciafirande på skolan. Alltså de lussade för de andra klasserna bara. Eftersom de har så att bara treorna får vara med i skolans luciatåg varje år så tyckte jag också att den regeln sög. (Vem vet, nästa gång kanske inte min son och de andra gossarna är lika pigga på att kränga på sig vit lång skjorta och stå med en strut på huvudet och sjunga som små änglar…) Jag bestämde mig för att vara fräck och planka in, tyvärr var jag inte lika diskret som jag hade önskat… :O

  Till ditt dilemma: Jag skulle ha stannat hemma om jag var du och bett nån av syrrorna, nån kompis, mormor, pappa eller nån annan förälder att filma.

  Men visst, det är hjärtskärande att inte kunna komma dit när sonen så gärna vill att just DU ska komma.

  Fast jag hade blivit fett sur om jag visste att nån annan förälder gick till en liknande uppvisning och fortfarande var smittsam. Kräkis är ju luftburen, räcker med utandningsluften…

  Vissa har inte råd att vara hemma och va sjuka och kanske har trixat till sig ledigt för att gå på sitt barns lucia! (-Jag fick panik när min kompis unge spydde hos mig i somras och tvingade hans storasyster att desinficera hela min wc efteråt.

  ”Om du får kräksjukan så är det bara väldigt äckligt för dig lilla gumman, men om JAG eller min son får den så förlorar jag en hel arbetsveckas lön och måste gå till soc och förnedra mig”

  Jag inser nu att det är nog värre att bli så hysteriskt rädd att bli smittad och skärra barnen på det viset! Men jag blev fett sur på min kompis som hade skickat en krasslig pojke hem till mig för att hon ville ut på lokal och hon själv är arbetslös och inte behöver va dödsängslig att förlora sitt timvik…)

  Och vissa kanske har extremt infektionskänsliga småbarn hemma eller gamlingar som de har ansvar över, som faktiskt kan riskera att förlora sitt liv av vinterkräkis.

  Men jag fattar ditt dilemma.
  Med munskydd och sanitetshandskar möjligtvis, eller ringt o frågat sjukvårdsrådgivningen innan om vad de råder dig till…

  Bra och intressant bloggämne!
  Just det här med hur mkt hänsyn man ska ta… Tex, till födoämnesallergiker, barn med skyddad identitet, olika religiösa hänsyn etc etc…

  Sorry att jag har spammat din blogg med flera långa kommentarer senaste dagarna. Jag ska korta ner mig, jag lovar. Feel free att ta bort dem om du tycker att de tar upp för mkt utrymme. No hard feelings 🙂
  KRYA PÅ DIG!!!!!! Och hoppas familjen får vara friska!

  • Hahaha… jag skulle vilja se den ”odiskreta du” när du plankade in! 😀 Jo, det blev så att jag inte gick. Ringde på morgonen till en av lärarna och rådgjorde och förklarade mitt dilemma. Jag frågade om de inte hade något angränsande rum med fönster, där jag kunnat sitta och titta, men det var bara önsketänkande. 🙁 Sonen har dock lovat att lussa för mig här hemma ikväll. Jo, jag försökte få någon annan att gå, men ingen kunde tyvärr!

   Dina kommentarer förgyller alltid min blogg, så sluta för allt i världen inte skriva dem! 🙂

 4. – Stå utanför fönstret (och vinka så han ser dig) var ju ett alternativ. Fast andra föräldrar kommer iaf att nojja och vara rädd att Mabou bär på smittan (skulle jag gjort. Men sen är jag livrädd att få den vidriga kräksjukan i familjen)

  • Jag tänkte faktiskt tanken, men lät bli när jag tänkte att det nog är bättre att låta bli. Det var första gången han skulle vara stjärngosse, han har bara varit tomte och pepparkaksgubbe tidigare, så jag hade gärna sett honom. Jag har också tänkt på att min lille prins ju kan vara smittbärare, men ingen annan i familjen har visat symtom so far och man kan ju inte riktigt hålla barnen hemma för att en förälder är sjuk och barnet KANSKE blir smittat… Jag hoppas i alla fall att ingen blir smittad av mig för min söndag var verkligen ingen höjdare!!

 5. Naw vad gulligt att Mabou lovade dig en egen liten luciashow! <3

  (Min plan att vara diskret sabbades av en sån där tung dörr som stänger sig saaakta med ett gnällande ljud följt av ett kort dån. 200 barn i aulan som vände på huvudet… Och några ogillande lärarblickar!)

  Ett bevis på att du håller grymt bra hygien om familjen klarat sig!
  Krya på dig 100% nu! <3 Supersynd om dig (och alla) som drabbas av denna högst obehagliga kräksjuka.
  Men visst njuter man extra mkt av det enkla i livet när man äntligen blir frisk! 😉 Kram och tack för dina snälla svar och din blogg som är så intressant att läsa och gör trista dagar lite trevligare 🙂

  Till alla, speciellt ni som jobbar inom vård och omsorg och med livsmedel! : GÅ INTE TILL JOBBET FÖR TIDIGT EFTER NI HAR HAFT MAGSJUKA!!

  OCH BESÖK INTE ERA ANHÖRIGA PÅ VÅRDINRÄTTNINGAR OM NI HAR KRÄKSJUKAN I HEMMET!
  -Min mormor hade kanske levat idag om inte hennes avdelning på ålderdomshemmet drabbades av vinterkräksjukan i början av 2010 :…(

 6. TACK underbara du för att du INTE gick på lucian så snart efter att du blivit frisk!!!! SÅ bra att du tog upp detta så att folk får veta hur stora konsekvenser det kan bli (tänker på mariebrimbas inlägg ovan, jättebra skrivet).

  Att det smittar med utandningsluft och i ett par dagar EFTER att man själv blivit frisk MÅSTE ju ut information om…..tycker skolorna är dåliga på detta. All heder åt dig som rådgjorde med skolan och faktiskt gjorde som du gjorde. Tack igen!!!

  • Ja, valet blev inte så svårt ändå i slutänden, även om jag VÄLDIGT gärna ville gå. Nu blev ingen annan i familjen smittad, så jag vet inte om jag inte var så smittsam som jag trodde, men man vill ju inte smitta ner någon annan ändå och som du skriver, mariebrima hade ju flera bra argument till att inte ”bara chansa”. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.