Till havs

I helgen som gick åkte jag och några i min familj + en kompis och några ur hennes familj på kryssning till Åbo. Jag hade bestämt mig för att överraska Mabou, då jag inte har åkt båt med honom på många år, sedan han var liten. I April åkte jag ju med min män och Blackout med specialkryssningen Black Sensation Africa got talent och Mabou var inte så lite sur över att inte få följa med på den kryssningen. Jag lovade då att vi ska åka igen, men det har alltså inte blivit av förrän nu! (Den som väntar på nåt gott…)

Han blev VERKLIGEN överraskad och hade inte alls misstänkt något och fattade inte ens först vad som pågick när vi stod utanför färjeterminalen. (Han trodde vi skulle på julbord i Stockholm.)

Vi började med att käka julbord som vi bokat in. Vi var otroligt hungriga då alla hade stressat hela dagen och inte käkat så bra. Mabou lyckades förstås (vem annars?) locka tjej-jul-kören till vårt bord, så de stod och sjöng en julsång för Mabou och oss vid hans bord.

Maten var verkligen helt kanon och jag nästan dooog för det där fantastiska dessertbordet. Jag hade aldrig kunnat drömma om att pepparkaksmousse och pepparkakspannacotta skulle vara gott och det var det inte heller, det var HELT LJUVLIGT!!

Ett bra julbord ska ha ALLT och det hade det här julbordet! Jai och hennes kille verkade lyckliga över att finna ett julbord för barn, där det serverades minihamburgare, nuggets, köttbullar och lite annat. Hehe, de är inte så ”vågade” när det gäller mat. Jai tycker säkert hon varit svängig när hon vågar sig på en brödsort hon aldrig smakat, men där går också gränsen! 😉

Sedan blev det ögonshopping och shopping bland parfymer, godis, leksaker, kläder, skor, och en massa annat spännande.

Sedan tillbaks till hytterna för att fixa oss lite för kvällen.

Vi fick veta att bl.a. E-Type skulle spela på båten och sprang strax därefter på honom också.

Min fina Jai och jag

Jai med mormor

Så här glad var Mabou över att äntligen få åka båt

En julgran för er som tröttnat på smällkarameller, men inte på godis! 😀

Det blev en tidig kväll för vissa och en sen natt för andra.

Sedan följde en heldag på båten nästa dag där vi hade fortsatt jättetrevligt! Vi blev också bjudna på en fantastisk julshow med jättebra dansare:

Vi anlände Stockholm och Värtahamnen på första parkett.

Innan vår avfärd fick vi ta del av ”Stormvarning” och ”Klass-2-varning” så vi var lite oroligt för hur det skulle gå. Men faktum är att det var ett par gånger vi kände lite gung, inte tillräckligt för att någon av oss skulle bli sjösjuka och jag har åkt båt många gånger när det gungat mer än så och det var ju skönt att det inte blev värre!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.