En himla massa knäck

Det viktigaste julgodiset för mig är knäck! Utan att tveka! Jag tror mina barn instämmer helt med mig då knäcken brukar försvinna väldigt snabbt hemma hos oss! 🙂

I dag var det dags. Jag tror inte jag hinner göra den senare, så jag hoppas den inte hinns ätas upp innan julen nu…!

Jag kokar den alltid i järngryta

Jag följer oftast ett vanligt grundrecept, sedan lägger jag i en MASSA mer mandel än vad det ska vara!

Men jag kokar den inte tills den blir hård (kulprovet, ni vet) utan jag låter min knäck vara mjuk. Dels för att jag tycker det blir så väldigt mycket godare, men också för att bespara oss alla avbitna tänder. Min knäck passar därför inte att stå framme i skålar eller ges bort som present, för då finns det risk att de ”rinner ur”. Mina knäck måste man ta fram en hög från frysen och i princip äta upp dem på en gång. Det är förstås lite tråkigt, men jag tycker ändå det är värt det då de blir både godare och besparar oss tänderna!

Det viktigaste med knäck är att det är mycket mandel och MÅNGA knäck!! Ju fler, desto bättre! 😀

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”En himla massa knäck

    • Haha! Jag skrev nyss följande på Twitter: ”Nu har jag kokat så mycket knäck att jag känner mig helt knäckt. #julen” Så då är vi 2 att leverera årets sämsta vits! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.