Julkalender Lucka 21

Nu är det inte många dagar kvar till jul. Jag vet att det är många mammor som sliter ut sig fullständigt inför julen, för att sedan däcka i soffan på julaftonen för att man är helt utarbetad. Jo, det finns en del män också, men jag tror det är mest kvinnor som har en förmåga att förta sig helt inför julen. Det har hänt att jag gjort det själv också, även om jag känner mig väldigt ”laid back” i år. Det kan i och för sig delvis bero på att jag inte ska fira julen hemma i år.

Jag tar därför lucka 21 i min kalender som hjälp för att passa på att ge lite tips till mödrar som är helt utkörda:

Visst är det skönt att få hemmet städat och allt fint inför jul, det ger oss en chans att koppla av, men det hjälper inte att köra helt slut på oss själva, för då kommer vi inte njuta alls av julen. Ta det som är viktigt för DIG och inte för någon annan.

Är det nödvändigt att rulla köttbullarna själv, eller skulle det funka för barnen (som oftast är de som är mest intresserade av köttbullarna) om de är köpta. Hur stor är skillnaden på att lägga in sillen själv mot att köpa den färdig? Hur många i sällskapet äter ens sill? Tänk efter och planera och gör inte allt av gammal vana.

Ta hjälp av de andra du ska fira julen med. Det är inte meningen att EN person ska slita och alla andra få softa och suga på knäck hela tiden. Dela upp hushållssysslorna över julen med de andra du ska fira den med. Ta även hjälp av barnen för mindre göromål.

Poängen med det här inlägget är att du ska hinna stanna upp och tänka till.

VAD är viktigt? Att all mat är hemmagjord och inte ett dammkorn i hela hemmet, eller att du får chans att njuta lite av julen, utan att känna dig som en passupp? Att ni hinner spela spel eller sitta och prata över glöggen/julmusten eller vad det nu är, eller att det inte står två tallrikar i diskhon?

Tänk efter och gör inte det du MÅSTE, utan det som blir bäst för alla! Det tror jag alla som firar jul tillsammans uppskattar mest!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Julkalender Lucka 21

  1. Oj,vilka kloka ord!

    Jag har rationaliserat bort julmaten och här äts kalkon på julafton. Ja, t.o.m. kalkonen är rationaliserad så att det är numera kalkonfiléer. På juldagen blir det risgrynsgröt (köpta ”korvar”), Vi gör det vi (jag) tycker är skoj. Bakar lite pepparkakor (av köpt deg), gör lite godis och sopar ihop katthåren och lägger i en hörna. 🙂

    Stryk lite såpa på elementen så att det luktar gott och toppa med apelsiner med nejlikor! Voila, sedan är det klart!

    • Det låter som en bra rationalisering. Det är ju dubbelt det där, man vill få fint och bra inför julen, men det är ju inte en så trevlig jul om man är helt slutkörd ändå.

      Visst är det godast med hemlagad mat, men det är nog bra att fundera på vilken mat som är viktigast att den här hemgjord. Tack för dina egna tips! Och God Jul! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.