Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”Värt att se

  • Ja, humor kan ju vara svårt att ”förklara”. Antingen har man den sortens humor, eller så har man den inte. Ser man inte det roliga i det hela, så lär du inte göra det om jag förklarar heller. Nu vet jag inte vilket av klippen du menar, eftersom båda har en publik som skrattar, men det jag bäddat in ovan, är en parodi på ”SD-åsikter” om invandring och det jag länkat till är ett klipp från Engelska ”Talang” där en man gör en ”äckel-rolig” om än rätt ”talangfull show”!

 1. Jag menar den Svenska killen. Han framstår som en måttligt begåvad figur som vet att han i konformismens förlovade land utan risk kan göra sig lustig över Sverigedemokraterna. En anpassling som i den mentala åsiktsdiktaturen – med något som kan liknas vid primalskrik – vill visa att han passar in. Han vet att det bara är att hugga tag i svansen på de övriga fåren för att få känna på värmen från den mentala åsiktsdiktaturens kreatur.
  Jag är övertygad om att det här fenomenet har att göra med att Svenskarna har, och alltid haft en övertro på auktoriteter och en rädsla för att inte passa in.

  Såna här figurer byter ”tro” efter vad som är politiskt korrekt att tycka. Om Moderaterna nyss kommit in i riksdagen och de flesta tyckt att de haft fula kostymer, så hade den här figuren troligen också tyckt det. Därför kan jag inte se någon humor i videon. Jag ser bara en tragisk gestalt som de övriga fåren i likriktningens fålla bräker ikapp med för att visa att de håller ihop mot något de förmodligen inte ens har funderat över, eller förstår.

  Konformismen är (enligt mig) det största hindret för att vi ska kunna ta steget från demokratur till demokrati.

  • Vad jag förstår så är han en av Sverige´s största komiker. Det är dock första gången jag ser honom, även om jag hört talas om honom en hel del.

   Jag vet inte riktigt varför du retar dig på honom, men nog är det väl så att det inte bara är SD som fått utstå parodier i politiken? Inte minst Juholt har väl fått utstå enormt mycket kritik den här hösten och därmed även parodier/ironi och humor på hans bekostnad. Titta runt lite på youtube/bloggar/nyheter etc. så tror jag du kommer se att alla politiker får stå ut med detta!

   Självklart använder komiker sig av nyheter när de skriver och utövar komik, annars skulle det vara svårt att få folk att uppskatta det. Det gjorde jag själv också när jag skrev bloggen i början, när den baserades på humor. Allra mest drev jag med mig själv och familjen, men självklart använde jag mig även av artister/politiker/b-kändisar etc. Sedan är det självklart att alla har olika humor och man behöver inte skratta åt det här klippet, men jag gjorde det definitivt!

   Du skriver: ”Såna här figurer byter ”tro” efter vad som är politiskt korrekt att tycka.”

   Själv tycker jag att ”politisk korrekthet” är underskattad! Det har jag bloggat om redan för fyra år sedan: http://fatou.se/2008/02/24/kritik-for-att-vara-politiskt-korrekt/

   Jag tror inte heller det stämmer som du skriver att: ”Såna här figurer byter ”tro” efter vad som är politiskt korrekt att tycka.”

   Just när det gäller främlingsfientlighet och liknande, så tror jag de flesta människor har en bestämd åsikt i frågan, oavsett om man är ”för” eller ”emot”. För övrigt undrar jag om det inte är väldigt ”PK” (http://sv.wikipedia.org/wiki/Politisk_korrekthet) att sympatisera med SD´s åsikter idag, när de har sådant medialt utrymme och till och med kommit in i riksdagen just nu?!!

   Jag tror de flesta av oss om inte ”skyller allt negativt på invandringen” som sker i vårt samhälle, står upp för våra politiska åsikter i invandringsfrågor oavsett vilket håll ”vindarna blåser”.

   Sedan tror jag även att de flesta av oss faktiskt kan tänka själva och bilda vår uppfattning, oavsett politiska rådande värderingar.

 2. Magnus Betnér är ju fullständigt UNDERBAR!!! Snacka om att ”tell it like it is”.. Skulle så gärna vilja se honom live nån gång!! Missar inget dom visar på TV med honom!!

  • För mig är det här en ”ny figur”, även om jag hört talas om honom en hel del. Men hittade lite klipp med honom igår och en hel del av dem var riktigt roliga! 😀

   • Han är vass och ”elak mot dom dumma” typ.. 🙂 Han HATAR alla former av rasism och har det ständigt i sina shower.. han har MYCKET roligt att säga om religion också!! Han är visst uppväxt i ett frireligiöst hem så han vet vad han pratar om!! Du har mycket kul framför dig om det här är ditt första möte.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.