En till Grek på Söder

Igår skulle min mamma och jag gå och fira lite. Vi bestämde oss för att äta antingen Grekiskt eller Libanesiskt. Vi gick runt en stund på Söder för att hitta något. Till slut fick vi nys om att det skulle finnas en Grekisk och en Turkisk restaurang bredvid varandra på Folkungagatan. Vi tittade en stund på menyerna och in i restaurangerna och bestämde oss rätt snabbt för den Grekiska: En till Grek på Söder. Servicen var otroligt bra direkt vi klev innanför dörren. Den lite äldre servitören var engagerad utan att bli för påträngande.

Vi båda var så sugna på en mezetallrik. Den var som förrätt, men vi bestämde oss för att dela på den. Det är jag glad för, för om vi tagit varsin hade det inte blivit någon varmrätt alls… Jag har ätit mezetallrik på många ställen men den här slog dem alla! Det var helt otroligt gott!! Servitören förklarade också vad de olika rörorna innehöll. De vegetariska vårrullarna i mitten, var också något utöver andra vårrullar jag smakat!

Varmrätten blev kolgrillat och den var också fantastiskt god!

Vi satt länge och funderade på om vi skulle orka någon efterrätt, för i sanningens namn var vi riktigt mätta! Till slut bestämde vi oss för att dela på en baklava, som är en av mina favoritefterrätter!

Sammantaget:

Pris: I mellanprisklassen. För en förrätt, två varmrätter, en efterrätt och två läsk betalade vi strax över 500 kronor.

Service: Fantastisk! Lyhörd servitör som kom med egna förslag och beskrivningar. Uppmärksam och serviceinriktad.

Maten: Mycket god. Jag vill särskilt rekommendera mezetallriken som verkligen var helt fantastisk!! Maten var fint upplagd, råvarorna kändes färska och fräscha och det var väl tilltagna portioner!

Atmosfären: Mysig, lugn stämning och inte det där ”pråliga” i inredningen som vissa restauranger kan ha. Den här restaurangen var enkel men ändå härlig. Rutiga dukar är alltid ett litet extra plus.

Sammantaget vill jag ge den här restaurangen fem Afrika av fem möjliga! När vi kom ut på gatan stod två tjejer och läste på menyn och stod i valet och kvalet att gå in. Vi rekommenderade dem att gå in och de tackade och gick sedan in. Den här restaurangen kommer jag gå på fler gånger och jag kommer absolut att rekommendera andra att gå dit!

Jag hade i och för sig föredragit grädde framför glass till baklavan, men det gör ingenting, symaskinen står ju ändå framme…! 😉

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”En till Grek på Söder

  1. Fy te rackarns så gott det ser ut!!! Och vi som inte har bord bokat förrän kl 19 i afton. Vi ska äta italienskt, men grekiskt äter jag annars gärna. Väldigt bra priser hade de där ni var, den restaurangen ska jag definitivt testa när jag är i Stockholm! 😀

    • Ja, det var det verkligen!! Nu glömde jag kanske nämna att Grekiskt är min favorit! Jag är jättenyfiken på restaurangen ni ska på ikväll! Hoppas ni blir lika nöjda som vi blev igår! Ja, du ska verkligen prova den här Grekiska när du är i Stockholm! 🙂

  2. Det var säkert gott, men tacka vet jag en äkta hemmagjord fläskpannkaka, conny-made! Fast smaken är ju som baken och symaskinen står ju ändå framme! 😉

  3. Pingback: Simon och Ekarna | Tonårsmorsa – Fatou

  4. Det där är turkisk mat och INTE grekisk. Speciellt det sista som är baklava som är från Turkiet! Och dem kallar det grekiskt?

    • Jag har faktiskt ingen koll alls på det! Men baklava finns väl i många kulturers mat? Alla grekiska restauranger jag varit på har baklava som efterrätt och många andra också, för den delen. Så är det inte snarare så att det är en efterrätt som finns i många länder? Resten av maten har jag ingen aning om, men skulle gissa på att det är en blandning. Till exempel innehöll förrätten vårrullar och det är väl egentligen Asiatiskt, om man ska vara noga? Nåja, jag har ingen aning om annat än att det var RUGGIGT GOTT!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Tonårsmorsa – Fatou Tonårsmorsa – Fatou Skip to content HemAnhörigBlackout DanceCrewDebatterEgo-Lista (Media)FavoritinläggFöreläsningarHelp 2 HelpKontakta migMin BokOm BloggenOm GambiaPersonligtRasismTävlingar ← En till Grek på Söder […]