Simon och Ekarna

Inte nog med att det blev kanongod mat igår. Det blev också en fantastisk film! Jag har inte varit på bio på evigheters evigheter, men eftersom mamma och jag båda ville se Simon och ekarna så bestämde vi oss härom dagen för att gå och se den. Jag och Helen Sjöholm var typ ”bästisar” i låg- och mellanstadiet, gick i samma klass och bodde även grannar och eftersom jag tycker hon är en fantastisk människa och dessutom gjorde en jättebra roll i sin förra film: Så som i himmelen, så var vi rörande överens om att se henne i denna film också.

De här coola killarna stod och väntade på oss på bion, men de var lite stela sådär, så vi gick in och såg filmen utan dem! 😉

Nåja, nu ska jag berätta om filmen. Min mamma hade läst boken som den bygger på (av Marianne Fredriksson) och även om hon är väldigt förtjust i den författaren, så hade hon inte blivit så berörd av den här boken som hon brukar. Jag själv har inte läst boken.

Filmen hade ALLT!! Spänning, humor, sorg, glädje, romantik ja allt man kan tänkas önska av en film när den är som allra bäst!

Som ett stort extraplus så gav filmen en hel del av vår Svenska historia under andra världskriget. Hur det påverkade folket i Sverige under den tiden. Den handlar också om hur viktig vår historia är och hur viktigt det är med öppenhet bland dem vi står nära!

Det känns nästan lite fånigt att ge högsta betyg till både maten och filmen på en och samma kväll, men det är helt omöjligt att ge dem något annat! Jag rekommenderar verkligen alla att se den här filmen för den berörde så starkt och jag är säker på att jag kommer att tänka på den långt efter att den släcks ner på biodukarna i Sverige!!

Fem Afrika, utan att blinka! 😀

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Simon och Ekarna

  1. Jag har ju då bara läst boken och det var ganska länge sen. Men jag minns att den gjorde stort intryck på mig och att jag tyckte att den var skitbra.

    Bill Skarsgård ser bara läskig ut i alla roller han gör. *ryser lite*

    • Ja, boken har tydligen varit väldigt populär, även om inte jag läst den! Jag tror nog inte jag sett några andra filmer med Bill Skarsgård, men i den här tycker jag han var riktigt bra, i alla fall! 🙂

    • Min mamma som också läste boken för många år sedan sa att hon inte var så ”imponerad” av boken, trots att hon gillar författaren mycket och att hon därför inte hade så höga förväntningar på filmen, men blev därför än mer positivt överraskad, då hon verkligen gillade filmen och till och med tyckte den var bättre än boken och det är ju inte så vanligt att man tycker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.