Lästips!

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Lästips: HÄR!

Relaterade blogginlägg:

Varför kan aldrig rasister stå för att de är just rasister?

Bland Negerbollar och andra finska Pinnar

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Lästips!

 1. Och jag som trodde att du hade bakat till mig i utbyte mot semlor! 😉
  Fast jag gillar ju att läsa också, så… Tack för tipsen!
  /Halvfinsk Pinna

 2. Efter att ha tagit del av ditt lästips är det två ord som ideligen poppar upp i min hjärna: ”Stackars människor”.

  Vi skulle mått mycket bättre om vårt medvetande utvecklats i samma lugna tempo som hos djuren. Den teknologiska utvecklingen kan liknas vid en snöboll i rullning, den blir större och större på bekostnad av andra mänskliga egenskaper. Vi hinner helt enkelt inte med. Vi förstår inte våra egna tankemönster och effekterna på omgivningen av dessa. Allt man säger och skriver har en positiv intention utifrån det egna perspektivet, och det är här jag menar att det gäller att förstå sitt eget tankemönster. Vad vill jag ha sagt, vad vill jag att mina tankar och ord ska leda till?

  Omvänt reagerar de flesta på orden i stället för tanken bakom, vad vill människan bakom orden ha sagt egentligen? Vi lyssnar inte på varandra, vi inleder ofta en diskussion med att anklaga varandra i stället för att försöka förstå, och då menar jag att man först måste förstå vad man själv vill uppnå, och hur man bäst uppnår detta.

  Om man analyserar en ordväxling mellan två individer som verkar ha diametralt olika ståndpunkter från vilka de kastar skit på varandra, så visar det sig påfallande ofta att de har precis samma mål. Fördomar, förutfattade meningar och en oförmåga att förstå sina egna tankemönster är ofta det som sätter käppar i hjulet på vägen till det gemensamma målet.

  Ursäkta min psykologiska utläggning, men jag tycker det är intressant och nog så relevant i sammanhanget.

  • Jo, det ligger nog en hel del i ditt psykologiska resonemang. Dock blir det inte mindre intressant med olika människors olika tankesätt, filosofier och resonemang, när man lyssnar på olika människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.