Sär skrivning

Jag vet att många retar sig på särskrivningar. Jag vet att många får rysningar genom kroppen när de ser dem. Jag vet att många slutar läsa en text där de ser särskrivningar.

Jag retar mig inte så mycket på det, men jag reflekterar över dem.

Ett bra ”dåligt exempel” på särskrivning hittade jag på nättidningen Efter Arbetet. Eller heter den Efterarbetet? Det ”borde” vara Efter Arbetet, men i och med att de skriver ihop ordet, så blir det en helt annan innebörd! Det kanske är meningen, vad vet jag?

Vilken eller vilka särskrivningar stör du dig mest på?

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Sär skrivning

  • Haha! Underbara särskrivningar, som verkligen visar hur fel det kan bli! en skum tomte är verkligen något helt annat än en skumtomte! 🙂

 1. I och med att webben är större numera så blir det många både särskrivningar och ”ihopskrivningar” som egentligen är fel. Särskrivningar på grund av att man läser mycket engelska och ”ihopskrivningar” för att det ser snyggt ut i en logga. Jag stör mig inte alltid när jag läser t.ex. bloggar och så vidare, men i seriösa artiklar och liknande så SKA det vara korrekt. Det som är risken med att ”skriva fel” i en blogg är att man för vanan med sig när man ska skriva något seriöst.

  • Där har du nog en bra poäng! Det blir mycket ihopskrivningar på webben. Jag kan hålla med om att det är lättare att störas på det i artiklar, än bloggar. på facebook tycker jag det är väldigt mycket särskrivningar, men jag gissar det beror på att ”alla” håller till där, oavsett om man har skrivvana eller ej. Jag kan ju meddela att det är lite pinsamt ibland när jag läser bloggar från mitt första halvår i den här bloggen och jag tycker det är riktigt uppenbart att man tränas mycket på att skriva mycket!

 2. Hej Fatou!
  Vad tycker du om ”niqab” ( täckande slöja som man bara kan se ögonen) debatten?
  Det finns tydligen en kvinna som vill bli barnskötare och hon har en niqab osv osv. Så jag undrar om du kan ta i ett separat inlägg om det här?
  Kram 😀

 3. Typ såna som LiLo anger, skum tomte. OK om det är en privatperson som skriver i sär (!) på en blogg, men när man ser sär skrivningar i annonser och sånt då får i alla fall jag smärre språkpolisiära utbrott! 😈 Men jag är som jag är, yrkes skadad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.