Boktips: Jag älskar dig inte

Jag har sovit allt för lite och missat min busshållplats där jag ska kliva av allt för många gånger den senaste tiden och allt är Christina Stielli´s fel! 😉 Hon är nämligen den som skrivit boken Jag älskar dig inte. I delar är den helt omöjlig att slita sig ifrån.

På boken kan man läsa ett citat från en recension i DN:

”Den här boken läser man inte, man dras bara rakt in och tappar andan.”

Jag skulle vilja skriva:

”Den här boken läser man inte, man drabbas av den!”

Den är som ett knytnävsslag i magen och i delar av den får man nästan svårt att andas. Den beskriver en skilsmässa på ett trovärdigt sätt för den som mot sin vilja blir lämnad. Ändå finns det delar i den som gör att jag tror alla som genomgått en skilsmässa kan känna igen sig mer eller mindre. Tofflan recenserade den för ett tag sedan och jag är benägen att hålla med henne om att den var väldigt tung och fick läsas i omgångar. Ibland kunde jag inte lägga ifrån mig boken, trots att klockan var mycket och jag visste att jag skulle upp tidigt nästa morgon och i bland kunde jag inte läsa, för att den drabbade mig så starkt!

Boken skildrar även barnens maktlöshet, ilska sorg och förtvivlan på ett kraftfullt sätt. Boken beskriver många känslor och det på ett väldigt starkt sätt och jag tror att det är det som är det svåra i att läsa den. Man kan lätt identifiera sig med känslorna och därför blir boken också mycket stark.

Den handlar om när kärleken tar slut för den ena, men inte för den andra. Det handlar om hur man bryter upp en familj och ändå finner styrka och egenvärde i stället för att förinta sig själv i sorgen. Den handlar om en familj som skulle kunna vara din eller min.

Jag ska inte avslöja för mycket om handlingen, men jag vill verkligen varmt rekommendera alla att läsa den här boken! Den får fem Afrika av fem möjliga och det finns ingen tvekan i det betyget!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Boktips: Jag älskar dig inte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.