Inspirerande

Vi har varit i Stockholm i helgen. Det har varit en härlig helg. När vi skulle åka hem, var det bara jag och Mabou så vi bestämde oss för att gå runt och kika lite i stan och gå och fika på mitt favoritcafé: Kafferepet. På väg dig var det några Indianer som uppträdde och vi blev så inspirerade och underhållna att vi stannade en bra stund innan vi gick vidare…

Jag kan inte så mycket om Indianer, men vill gärna lära mig mer, då jag är intresserad och fascinerad av kulturen och tycker att musiken är så fantastiskt vacker. Både rofylld och stark på samma gång.

Kan du berätta mer om denna kultur? Kan du förklara mer om bakgrund, kultur, musik, ursprung etc?

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Inspirerande

  1. Fantastiska dräkter, kan tänka mig att musiken är underbar också. Jag har bara varit på genomresa i ett indianreservat i Tucson, Arizona en gång för ganska länge sen och det var oerhört deprimerande. Vackert hantverk, spännande kultur och försupna människospillror. Obegripligt hur vi ”civilierade” människor kan förgripa oss så på urbefolkningar. Vi här i Norden är ju inte ett dugg bättre själva, se hur vi behandlat våra samer.

    • Ja, det var toppen! Du kan lyssna på klippen ovan om du vill! Jag var tvungen att spela in helt kort! 🙂 Vad spännande det låter med din resa, men också trist med människospillror förstås. Ja, urbefolkningar har inte blivit bra behandlade någonstans i världen, varken här eller någon annanstans och det är trist, för det är ett fantastiskt kulturarv som till och med borde få SD att baxna av hänförelse! 😉 (Fast jag vet, det gör de inte 🙁 ) Hur som helst så var det här ett härligt framträdande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.