Bloggportalen goes Twingly

Bloggportalen är, vad jag känner till, Sveriges största och mest funktionella bloggportal. Den har dock känts ganska eftersatt de senaste åren, även om den på många sätt fortsatt vara funktionell. Nu har Twingly köpt upp Bloggportalen från Aftonbladet och med det hoppas jag den blir lite mer använd igen, även av nya bloggare. Så här står det på Bloggportalen nu:

”Denna sajt – Bloggportalen.se – startades av författaren och bloggaren Sigge Eklund i augusti 2005. Tanken var att skapa en katalog över de svenska bloggarna, så att:

  • Folk som läser bloggar lätt skulle kunna hitta och upptäcka nya bloggar
  • Folk som bloggar skulle kunna få sina bloggar upptäckta av nya läsare

I mars 2006 tog Aftonbladet över Bloggportalen. Nu ägs Bloggportalen sedan december 2011 av Twingly.”

Jag har varit ett stort fan av Bloggportalen, jämfört med andra liknande portaler, som jag inte alls blivit lika förtjust i, så för mig är det en god nyhet att den kommer igång igen! Till skillnad från till exempel Bloggtoppen, som jag, trots att jag i början av mitt bloggande ganska snabbt kom högst upp på deras blogglistor på den tiden, inte är lika vänligt inställd till. För inte så länge sedan hade de på Bloggtoppen en lösenordshackning, vilket gör att sajten i dag inte är öppen.

Det jag gillar mest med Bloggportalen är dels utformningen av den, det lättöverskådliga. Men även att det är jättelätt att söka på den. Dels efter specifika bloggar, men jag tycker också att det är en jättebra bloggsökmotor, som man enkelt kan leta reda på vilka bloggare som skrivit om ett specifikt ämne. Till exempel ”tonåringar” eller ”alliansen” eller ”vänsterpolitik” eller ”mode” eller vad man nu vill läsa för bloggar. Det är också ett tacksamt verktyg för oss bloggare när vi skriver om ett specifikt ämne och vill länka till andra som bloggar om samma ämne, både som håller med oss och de som inte gör det.

Om du bloggar och inte har registrerat din blogg, så tycker jag absolut att du ska göra det HÄR!

Enligt Bloggportalen ska hela 111994 bloggar vara registrerade där i dagsläget!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Bloggportalen goes Twingly

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.