Vill ta tillbaka allt och börja om…

”Nu kommer du hem och stannar här! Nu har du utegångsförbud och du går och lägger dig klockan 22 på kvällarna! Du äter regelbundet, ordentligt med mat! Du sätter på dig mössa, vantar och halsduk innan du går till skolan! P-U-N-K-T!!” …ville jag säga till Isatou idag när hon kom hem…

Hon är 18 år och min lilla bäbistjej. Hon går sista året på gymnasiet och tar snart studenten. Sedan hon kom hem från Jamaica för 1 ½ vecka sedan, har hon bara sovit hemma ett par nätter, då hon bor i ena storasysterns lägenhet. Jag vill dra upp strumporna på henne, sätta på henne tjocksockar och täckbyxor. De där tightsen ser så oerhört kalla ut… och jag är inte ens säker på att hon har långkalsonger under.

Idag kom hon hem. För att hämta pengar, mat och kläder. Jag höll inne med alla de där orden om ”bäbistjej”, täckbyxor och att vara i säng klockan 22 på vardagar. I stället sa jag: ”Du sköter väl praktiken ordentligt? Tänk på hur viktigt det är! Ska jag skicka med lite salt eller ris eller kebab? Vänta ska jag hämta sköljmedel, balsam och schampoo som du kan ta med! Om din kompis åker hem och du känner dig ensam, så kommer du också hem! Väl…?”

Och jag känner mig ännu en gång som Ronja Rövardotters pappa Mattis:

Dra fram tidslinjen till 01.50-(03.20)

När barnen var små var det så många gånger jag önskade att de kunde bli stora och börja ta eget ansvar. Nu är jag där. Jag kunde bara aldrig gissa att jag skulle stå här och önska så att de kunde bli små igen, så jag fick krama om dem, bädda ner dem under täcket, pussa dem god natt… Jag vill hålla det förflutna kvar. Jag vill göra så många saker bättre…!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Vill ta tillbaka allt och börja om…

  1. Japp, då är vi två. Jag har också två små barn jag skulle vilja börja om med, för att inte tala om barnbarnen. Visst gör det ont när knoppar brister, skrev Karin Boye. Hon som inte hade några barn beskrev det så sant. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.