Tips för löskokt ägg

Ägget på bilden vill vi helst inte koka, då det är ett krokodilägg

Men om du vill koka ett vanligt ägg och vill ha det löskokt, det vill säga med fast äggvita, men lös äggula, så tycker jag min farmors sätt att koka ägg är det bästa!

Lägg ägget i kallt vatten, sätt på kastrullen på spisen, sätt på spisen (nej, jag menar inte DET sätta på…!) Vänta tills det börjar koka ordentligt och stäng då helt av plattan. Låt kastrullen med ägget stå kvar tills det helt slutat koka, men direkt det slutar koka, så tar du av det från plattan och kyler ner ägget i kallt vatten. Det brukar bli perfekt när jag gör det!

Helgfrukost är för mig löskokt ägg, havregrynsgröt med linfrön. Då vet jag att det är helg och jag sitter kvar vid frukosten länge.

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Tips för löskokt ägg

  1. På just det sättet ville en person som jag var personlig assistent åt ha sina frukostägg.

    MEN då blev gulan inte lös och rinnig, utan fast och kanske lite lös i mitten, men inte så det rann och kletade på kniven när jag delade äggen….
    Bara lite mjuk sådär.

    Men då tog jag inte bort kastrullen på plattan förrän det helt och hållet hade slutat bubbla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.